Kocaeli'de insaat temelindeki kirislerin toprakla dolduruldugu iddiasina incelemeIbrahim Aktas

Kocaeli'de insaat temelindeki kirislerin toprakla dolduruldugu iddiasina incelemeIbrahim Aktas

KOCAELI (AA) - Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Izmit ilçesinde insa edilen binanin temelinde usulsüz islemler yapildigi iddiasi üzerine inceleme baslatti.

Kozluk Mahallesi'nde 23 daire yapilmasi planlanan insaatin kalfaligini yapan 56 yasindaki Sadik Sengül, "yapinin temelindeki kirislerin toprakla dolduruldugu" iddiasiyla müteahhitler hakkinda Büyüksehir Belediyesi ile Kocaeli Cumhuriyet Bassavciligina sikayette bulundu.

Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanligi ekipleri, sikayet üzerine inceleme baslatti.

Savciliga dilekçesini sunan Sengül, adliye çikisinda gazetecilere, yaklasik 40 yildir insaatçilik yaptigini ve Izmit ilçesindeki binanin yapimi için anlastigini söyledi.

Yaklasik 3 ay önce çalismaya basladiklari yapinin insa sürecinde gördükleri eksikliklerin görüntüsünü çektigini ve müteahhitleri uyardigini anlatan Sengül, buna karsi isten kovulmakla tehdit edildigini öne sürdü.

Sengül, önce Büyüksehir Belediyesi'ne ardindan da Kocaeli Adliyesi'ne sikayette bulundugunu aktararak, "Insattaki su basmanindaki kiris sistemine toprak dolgusu yapildi. Normal bildiginiz yumusak bahçe topragi. Gelen betonun betonla temas etmesi gerekirken arada 10-15 santimetre toprak doludur. Betonlarin birbirine baglantisi yok kesinlikle. Araya toprak girdiginden dolayi binanin tasiyici gücü düstü. Buraya 23 daire yapilacak. Bu çok tehlikeli bir sey." degerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin de etkisiyle sikayet etme karari aldigini anlatan Sengül, "Binanin yikilmasi için hiçbir deprem gelmesine gerek yok. O agirlik üst üste gelsin bina yikilir. Deprem olmasina gerek yok ki." diye konustu.

Öte yandan Sengül, toprakla doldurulan insaat temelindeki kirislerin üzenine beton dökülmesini cep telefonu kamerasiyla kaydetti.