Kirklareli'nde görme engelliler kilavuz sürücü esliginde bisiklet sürdüUfuk Ertop

Kirklareli'nde görme engelliler kilavuz sürücü esliginde bisiklet sürdüUfuk Ertop

KIRKLARELI (AA) - Kirklareli'nde görme engelliler, kilavuz sürücüler esliginde bisiklete bindi.

Espedal Dernegi Kirklareli Temsilciligince Engelliler Haftasi dolayisiyla düzenlenen etkinlikte görme engelliler, kilavuz sürücü esliginde iki kisilik tandem bisikletleri kullandi.

Özgürlük ve Demokrasi Meydani'nda baslayan sehir içindeki sürüs ayni noktada sona erdi.

Dernek temsilcisi Ülgen Uysal, engellilerin insan haklarindan dogan temel haklara herkesle esit biçimde erisebilmesini, bireylerin tüm farkliliklariyla yasam içerisinde ötekilestirilmeden, ayristirilmadan var olmasini hedeflediklerini belirtti.

Espedal Dernegi olarak hak temelli bir anlayisi benimseyerek tandem bisiklet üzerinde farkli renkleri bir araya getirdiklerini ifade eden Uysal, dernegin bir yandan topluma rol model olmayi amaçlarken öte yandan engellilige bakis açisini degistirmeyi amaçladiklarini kaydetti.

Yasamin içerisinde gören ve göremeyen herkesi bir araya getirdiklerini dile getiren Uysal, "Herkesi tüm farkliliklariyla bir mozaik olusturarak bisiklet üstünde bulusturmayi ve insanlarin birbirleriyle etkilesim kurmalarini sagliyoruz. Isbirligine, birlikte harekete, engellilige karsi ayrimcilikla mücadeleye, erisilebilirlik kosullarinin saglanmasi için hak savunuculugu yapmaya örnek oluyoruz." diye konustu.