Kale Grubu'nun kurucusu merhum Ibrahim Bodur, vefatinin 7'nci yilinda aniliyorAbdulkadir Günyol- Kale Grubu Baskani ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay: - "Ibrahim Bodur, Türkiye'nin degisim öncülerinden biri, tek basina kendine özgü bir kalkinma modeliydi. Hayati boyunca her zaman insana öncelik verdi, yaptigi her seyin merkezine insani yerlestirdi"

Kale Grubu'nun kurucusu merhum Ibrahim Bodur, vefatinin 7'nci yilinda aniliyorAbdulkadir Günyol- Kale Grubu Baskani ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay:
- "Ibrahim Bodur, Türkiye'nin degisim öncülerinden biri, tek basina kendine özgü bir kalkinma modeliydi. Hayati boyunca her zaman insana öncelik verdi, yaptigi her seyin merkezine insani yerlestirdi"

ISTANBUL (AA) - Kale Grubu'nun kurucusu merhum Ibrahim Bodur, vefatinin 7'nci yilinda aniliyor.

Kale Grubu'ndan yapilan açiklamaya göre, Kale Grubu, kurucusu Ibrahim Bodur'u anmak için ilkini 2022'de düzenledigi "Hayata Deger" bulusmasini, bu yil da 8 Haziran'da Müze Gazhane'de gerçeklestirecek.

Düzenlenecek etkinlikte; ilham veren konusmalar, farkli deneyimler sunacak atölyeler, diyalog alanlari ve pazar yerleri esliginde sosyal girisimciler ve gençler dönüsümün enerjisini ortaya koyacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kale Grubu Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, Ibrahim Bodur'un tek amacinin Türkiye'deki herkesin, her kesimin müreffeh bir düzeye erismesi oldugunu belirterek, Bodur'un, bu amaci gerçeklestirmek için son anina kadar büyük bir azim ve ferasetle çalistigini aktardi.

Okyay, "Ibrahim Bodur, Türkiye'nin degisim öncülerinden biri, tek basina kendine özgü bir kalkinma modeliydi. Hayati boyunca her zaman insana öncelik verdi, yaptigi her seyin merkezine insani yerlestirdi. Çanakkale'de, Istanbul'da, Türkiye'nin dört bir yaninda genciyle, yaslisiyla milyonlarca insanin hayatina dokundu. Insanlara hep iyilik ve güzellik vermeye çalisti. Simdi biz de onun izinden gidiyor, bize emanet ettigi bu anlamli mirasi gelecek kusaklara aktarmayi boynumuzun borcu olarak görüyoruz." ifadelerini kullandi.

Bodur'un bir yandan kalkinma hamlesine hizmet ederken diger yandan da önemli bir degerler ekosistemi ördügünü belirten Okyay, "Degerlerden taviz vermeden büyümek önemli ve zordur. O, bunu basardi. Onun gönlünden, dilinden eksik etmedigi memleket sevdasi, insan sevgisi, üretim aski gibi degerlerini biz de kutup yildizlarimiz yaptik. Onun izinden giderek yerel degerlerimizi kaybetmeden, geleneklerimiz ve yetkinliklerimizi birlestirerek ilerliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.