KTÜ Tip Fakültesinin kurulusunun 50'nci yili kutlandiDuygu Avunduk- Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalci: - "Ögrencinin yani sira akademisyen de yetistiren tip fakültesi tam bir egitim kurumu"

KTÜ Tip Fakültesinin kurulusunun 50'nci yili kutlandiDuygu Avunduk- Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalci:
- "Ögrencinin yani sira akademisyen de yetistiren tip fakültesi tam bir egitim kurumu"

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tip Fakültesinin 50'nci kurulus yil dönümü dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan etkinlik, KTÜ Güzel Sanatlar Bölümünün Türk Halk Müzigi dinletisiyle devam etti.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalci, KTÜ'nün 1955'de kuruldugunu ve 68 yillik köklü bir geçmise sahip oldugunu söyledi.

Tip Fakültesinin 1973'te kabul edilen kanunla kuruldugunu belirten Çuvalci, "Üniversitenin imkanlari o yillarda müsait degildi. O nedenle Hacettepe Üniversitesi bünyesinde basliyor, daha sonra Trabzon'da Saglik Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Gögüs Kalp ve Damar Cerrahisi Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde devam ediyor. 1987'de KTÜ'nün kampüsüne geliyor. O zamanlar imkanlar bu kadar gelismedigi için zor bir süreçten geçiyor." seklinde konustu.

Çuvalci, yillar içerisinde çok degerli dekan ve hocalarin fakülteye katki sunarak emek verdigini kaydederek, "Ögrencinin yani sira akademisyen de yetistiren tip fakültesi tam bir egitim kurumu." ifadesini kullandi.

KTÜ Farabi Hastanesine iliskin de bilgi paylasan Çuvalci, bölgenin 3'üncü basamak hastanesi olarak 900 yatak kapasitesiyle hizmet verdigini söyledi.

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nese Kaklikkaya da üniversitenin göz bebegi tip fakültesinin 50'nci yilini kutlamanin gururunu yasadiklarini dile getirdi.

Fakültenin, saglik hizmeti yaninda yürütülen akademik ve bilimsel çalismalarla ülke ve dünya bilimine katki sunduguna isaret eden Kaklikkaya, "Her yil mezun ettigi 200'ü askin genç hekim ve yetistirdigi uzman hekimler ile ülke sagligina katki sunmaya devam etmektedir. Bugün itibariyla 3 bölüm, 43 ana bilim dali, 36 bilim dali ile hizmet vermeye devam etmektedir." diye konustu.

Dönem birincilerini temsilen konusan Prof. Dr. Cihan Örem de 1993-1994 egitim ögretim yili dönem birincisi oldugunu belirterek, "35 yil önce fakülteye ögrenci olarak girdim, 29 yil önce mezun oldum, 23 yildir da ögretim üyesi olarak çalisiyorum. Bu fakülteden de emekli olmak istiyorum." dedi.

Eski dekanlarin da anilarini paylastigi programa, Il Saglik Müdürü Hakan Usta, Türk Kizilay Dogu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dila Baran, hastane bashekimleri, doktorlar, akademisyenler, sivil toplum kurulusu temsilcileri, ögrenciler ve davetliler katildi.

Öte yandan fakültenin dönem birincileri, 50'nci yil anisina kampüste fidan dikimi gerçeklestirdi.