KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanliginin Türkiye'deki depremzedelere destegi sürüyorMehmet Kemal Firik

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanliginin Türkiye'deki depremzedelere destegi sürüyorMehmet Kemal Firik

LEFKOSA (AA) - Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Güvenlik Kuvvetleri Komutanliginin (GKK) 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Antakya kent merkezinde depremzedelere desteginin sürdügü bildirildi.

GKK Basin Bürosundan yapilan yazili açiklamada, mülki makamlarla koordineli olarak bölgede ihtiyaç duyulan çesitli yardimlarin depremzedelere ulastirildigi belirtildi.

Antakya Küçük Sanayi bölgesinde kurulan sahra mutfaginda pisirilen sicak yemek ve firinda üretilen ekmeklerin, bölge halkina ve görevli personele dagitildigi kaydedildi.

GKK Afet Yardim Görev Birligince, 9 Subat'tan bu yana Antakya sehir merkezi, ilçe ve köylerinde depremin açtigi yaralarin sarilmasi yolunda adimlarin atildigi vurgulanan açiklamada, "Yardim çalismalarimiz, görevli personelimizi belirli araliklarla degistirerek ana vatana ayak bastigimiz günden bu yana yüce Türk milletinin evlatlari olarak ayni gayret, heyecan ve üstün disiplin anlayisi ile sürdürülmektedir." ifadesine yer verildi.