Italyan spor basini, Hakan Çalhanoglu'nun performansini övdüBaris Seçkin

Italyan spor basini, Hakan Çalhanoglu'nun performansini övdüBaris Seçkin

ROMA (AA) - UEFA Sampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Italyan takimi Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoglu'nun performansi Italyan basinindan da övgü aldi.

"Devler Ligi"nin son 16 turunda, Inter'in ilk maçta 1-0 yendigi Portekiz temsilcisi Porto ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak çeyrek finale yükselmesi ve Hakan Çalhanoglu'nun performansi Italyan basininda da yanki yaratti.

UEFA'nin müsabaka sonunda "maçin en iyi oyuncusu" ödülüne layik gördügü Çalhanoglu'nun performansi Corriere dello Sport gazetesinden de en yüksek notu aldi.

Gazete, Çalhanoglu'na 7,5 puan vererek Inter takiminda en iyi oynayan oyuncu olarak belirledi.

Gazetedeki degerlendirmede, Çalhanoglu'nun saha içinde teknigiyle bir referans noktasi oldugunu ve takimi iyi idare ettigi yer aldi.

Çalhanoglu'nun maç içinde savunmada kapatilmasi ya da çogalmak gereken yerde bittigini, Inter'in topu kaptiginda ise takimi hizlica ataga kaldirmasiyla dikkati çektigi belirtildi.

La Gazzetta dello Sport ise maçta yaptigi kritik kurtarislar sebebiyle Inter kalecisi Onana'ya 8 ile en yüksek puani verirken, maçin iyileri arasinda gösterdigi Çalhanoglu'na 6,5 puani layik gördü.

Gazete, milli futbolcunun takimi savunmadayken basit bir görev icra etmedigini, sikintili anlarda takimini bulundugu durumdan çikarmayi saglayacak karaktere sahip oldugunu ve oyunu dikey olarak hizli sekilde baslatma kapasitesini ortaya koydugunu yazdi.