Istanbul'da 17 yillik cinayetin zanlisi yakalandiUgur Islamoglu

Istanbul'da 17 yillik cinayetin zanlisi yakalandiUgur Islamoglu

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da 2006'da islenen cinayetin faili oldugu gerekçesiyle gözaltina alinan süphelinin, 1998'de 3 kisiyi öldürdügü gerekçesiyle yargilandigi, sonra afla serbest birakildigi belirlendi.

Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, 29 Mayis 2006'da Kartal Cumhuriyet Mahallesi'nde Tekin Aytar'in ölümüyle sonuçlanan kavgaya iliskin çalisma yapti.

Olay tarihinde yapilan ilk incelemede, kiraathane isleten maktul Tekin Aytar'in, ortakligini sonlandirdigi Mehmet S.G. ile (65) kendisi hakkinda konustugu iddiasiyla tartistigi, taraflar arasinda yasanan kavgada Mehmet S.G'nin tabancayla Aytar'a 4 el ates ettigi ve olay yerinden kaçtigi belirlendi.

Aytar'in hayatini kaybettigi olayin üzerinden geçen 17 yilin ardindan süphelinin Kartal'da oldugu bilgisini edinen Cinayet Büro Amirligi ekipleri, Mehmet S.G'yi gözaltina aldi.

Çalismalarin devaminda zanlinin, 1998'de esi Nurcan G, kayinvalidesi Güldenur Kiliç ve esinin agabeyi Ismail Kiliç'i öldürdügü tespit edildi. Bu cinayetlere iliskin tutuklanan süphelinin yargilandigi, bir süre sonra aftan yararlanarak cezaevinden çiktigi anlasildi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan zanli, Tekin Aytar cinayetine iliskin adliyeye sevk edildi.