Irak'ta teniste dereceye giren Maarif ögrencisi, yeteneklerini Türkiye'de gelistirmek istiyorBekir Aydogan- Erbil'deki Uluslararasi Maarif Okulunda okuyan 9 yasindaki Oras Alan Hirori: - "En sevdigim tenisçi Isviçreli Roger Federer. Ben de gelecekte dünyadaki en iyi tenis oyuncusu olmayi hedefliyorum"

Irak'ta teniste dereceye giren Maarif ögrencisi, yeteneklerini Türkiye'de gelistirmek istiyorBekir Aydogan- Erbil'deki Uluslararasi Maarif Okulunda okuyan 9 yasindaki Oras Alan Hirori:
- "En sevdigim tenisçi Isviçreli Roger Federer. Ben de gelecekte dünyadaki en iyi tenis oyuncusu olmayi hedefliyorum"

ERBIL (AA) - BEKIR AYDOGAN - Irak'taki tenis turnuvasinda ikinci olan Uluslararasi Maarif Okulu ögrencisi 9 yasindaki Oras Alan Hirori, Türkiye’de tenis kampina katilarak becerilerini gelistirmeyi arzuluyor.

Tenis egitmeni babasiyla 3 yasindan itibaren çalismaya baslayan Oras, bu alandaki basarisindan dolayi Erbil'deki Maarif Okulunda burslu egitim aliyor.

Oras, her gün ders bitiminde okuldaki tenis kortunda babasiyla saatlerce antrenman yapiyor.

Bagdat’ta düzenlenen turnuvada ikinci olan Oras, Istanbul’da Türk egitmenlerle çalisarak yeteneklerini gelistirmek istiyor.

- Dünyanin en iyi tenis oyuncusu olmayi amaçliyor

AA muhabirine konusan Oras, tenis oynamayi çok sevdigini ve her gün 2 ila 4 saat antrenman yaptigini söyledi.

Ülke çapinda turnuvalara katilan ve basarisindan dolayi bir spor markasinin da sponsor oldugu Oras, "En sevdigim tenisçi Isviçreli Roger Federer. Ben de gelecekte dünyadaki en iyi tenis oyuncusu olmayi hedefliyorum." dedi.

Maarif’te egitim almaktan memnun oldugunu ve burada Türkçe de ögrendigini dile getiren Irakli küçük sporcu, kendini gelistirmek için Türkiye’de 10 günlük bir tenis kampina gidecegini aktardi.

Oras, teniste basarili olmak için akranlarina her firsatta antrenman yapmalarini önerdi.

- Irak’ta 1 numara olmak için çok siki çalisiyor

Oras’in 36 yasindaki babasi Alan Hirori de uluslararasi tenis egitmeni olarak bilgi ve becerilerini yillardir ogluna aktariyor.

Hirori, "Tenis kariyerime 12-13 yasinda basladim. Ama bu yas tenise baslamak için çok iyi degil. Iyi bir oyuncu olmak için 4-5 yasinda baslamalisiniz. Ben de oynamaya devam ettikten sonra koç olmaya karar verdim." diye konustu.

Oras 3 yasindayken ona tenis ögretmeye basladigina isaret eden Hirori, bu yil Bagdat’ta iki turnuvaya katildiklarini ve Irak’ta 1 numara olmak için çok siki çalistiklarini vurguladi.

- "Maarif Okulu her zaman Oras’a destek veriyor"

Ilk olarak Türkiye'nin Musul Baskonsolosu Mehmet Küçüksakalli’nin kendilerini destekledigini belirten Hirori, sunlari söyledi:

"Maarif Okulu her zaman Oras’a destek veriyor. Kampüs içindeki tenis kortunda her gün antrenman yapiyoruz. Oras burada okuyor ve egitimi eskiye göre çok daha iyi. Türkiye’ye gitmeyi planliyoruz. Istanbul’da tenis kampina katilma ve orada ileri dereceli egitmenlerle çalisma planlarimiz var. Yil sonunda Türkiye’de turnuvaya da katilabiliriz."

Türkiye’deki tenis egitmenleriyle temas halinde oldugunu kaydeden Hirori, Oras’in gelecekte egitimini Türkiye’de devam etmesini görmeyi istedigini ifade etti.

Hirori, tüm anne babalara çocuklarini erken yasta bir spor dalina yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.