Invamed'den akciger embolisi ve derin ven trombozu için AngioHAND tedavisiErgin Garip- Invamed tarafindan gelistirilen AngioHAND ile akciger embolisi ve derin ven trombozunda etkin tedavi seçenegi sunuluyor

Invamed'den akciger embolisi ve derin ven trombozu için AngioHAND tedavisiErgin Garip- Invamed tarafindan gelistirilen AngioHAND ile akciger embolisi ve derin ven trombozunda etkin tedavi seçenegi sunuluyor

ISTANBUL (AA) - Invamed AR-GE laboratuvarlarinda gelistirilip, üretim kampüsünde üretilen AngioHAND, pulmoner emboli ve derin ven trombozu olan hastalarin kan akisini yeniden saglamak için tasarlandi.

Invamed açiklamasina göre, akciger embolisi, genellikle bir kan pihtisinin akciger arterlerine ulasmasi sonucunda meydana gelen, halk arasinda "akcigere pihti atmasi" olarak ifade edilen bir tibbi durum.

Akciger embolisinin en yaygin nedeni, bacak toplardamarlarinda gelisen damar içi pihtilasmasi olup, bu duruma derin ven trombozu (DVT) deniliyor. Genellikle bacaklarda veya pelvik bölgede olusan bir pihti olan DVT, kan akisinin yavaslamasi veya durmasiyla olusabiliyor.

DVT, kan akisiyla akcigerlere tasinarak tikanikliga neden oluyor. Akciger embolisi, akciger dokusunda oksijen ve besin eksikligine yol açarken, solunum fonksiyonlarini etkiliyor ve hayati organlarda ciddi hasarlara neden olabiliyor.

Akciger embolisinin meydana geldigi durumda, akciger damarlarindaki tikaniklik nedeniyle vücuttaki oksijen seviyesi azaldigindan, bu durum beyin, böbrekler, kalp gibi birçok önemli organin zarar görmesine neden olabiliyor. Durum, semptomlarin benzerligi nedeniyle zaman zaman kalp krizi ile karistirilabiliyor.

Emboli ve özellikle pulmoner emboli, ciddi bir saglik sorunu olarak öne çikiyor ve acil müdahale gerektiriyor. Bu kapsamda kan dolasiminin düzgün bir sekilde saglanmasi ve oksijen seviyesinin korunmasi hayati önem tasiyor. Tedavi edilmediginde ölümle sonuçlanabilecek olan emboli süphesinde derhal tibbi yardim almak son derece önemli.

- AngioHAND, birçok ülkeye ihraç ediliyor

Invamed AR-GE laboratuvarlarinda gelistirilip, üretim kampüsünde üretilen AngioHAND, pulmoner emboli ve derin ven trombozu olan hastalarin revaskülarizasyonu, yani kan akisini yeniden saglamak için tasarlandi.

Dünyanin birçok ülkesine ihraç edilen ve sürekli aspirasyon saglayan mekanik bir trombektomi kateteri olan AngioHAND, esneme özelligindeki nitinolden üretilmis olmasi sayesinde, esnek kulp lupu kateterden çiktiktan sonra orijinal seklini geri aliyor.

Bu esnek ve fonksiyonel yapi, erisimi zor kivrimli anatomilerde çok daha iyi geziniyor ve farkli çaptaki damarlara çok kolay uyum sagliyor. Ayrica AngioHAND, kan kaybini sinirliyor ve vücuttan büyük hacimlerde pihtiyi hizlica çikarmak için kullaniliyor.

Hayati risk olusturan bu pihtilarin meydana gelme sebepleri ise uzun süreli hareketsizlik, obezite, hamilelik, dogum kontrol haplari, kanser, kalp yetmezligi, varisler, genetik yatkinlik ve ileri yas ve benzeri seklinde siralaniyor.

Modern yasam tarzi ve teknolojik gelismeler, insanlari daha az fiziksel aktivite yapmaya ve sagliksiz beslenmeye yönlendirerek etkiliyor. Bu durum da akciger embolisi gibi birçok önemli hastaligin temel sebebi oldugunu gösteriyor.

Sagligi korumak ve hastaliklardan uzak durmak için hareketsiz yasamdan kaçinirken, fiziksel aktiviteyi hayatin bir parçasi haline getirmek önem tasiyor. Invamed, dogru besinleri tercih etmeyi, islenmis gidalardan uzak durmayi, taze sebze ve meyveleri bolca tüketmeyi öneriyor.