Hindistan'da depremzedelere yönelik "Dost Operasyonu"na övgü için bisiklet turu düzenlendiMurat Karadag

Hindistan'da depremzedelere yönelik "Dost Operasyonu"na övgü için bisiklet turu düzenlendiMurat Karadag

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçiligi ile Hindistan Bisikletçiler Konfederasyonu, "Dost Operasyonu" kapsaminda, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için yapilan yardimlari takdir etmek için baskent Yeni Delhi'de bisiklet turu düzenledi.

Yeni Delhi Büyükelçiligi tarafindan yapilan açiklamada, bisiklet turunun, Bisikletçiler Konfederasyonu ile Büyükelçiligin ortak girisimiyle düzenlendigi belirtildi.

Açiklamada, Yeni Delhi'deki ünlü "India Gate" (Hindistan Kapisi) anitina düzenlenen bisiklet turuna, baskentin dört bir yanindan katilimcilarin destek verdigi kaydedildi.

Etkinligin, Türkiye'deki depremzedelere yardim amaçli düzenlenen "Dost Operasyonu" anisina yapildigi vurgulanan açiklamada, Hindistan Bisikletçiler Konfederasyonuna tesekkür edildi.

Bisiklet turuna, Türkiye'deki arama kurtarma çalismalarina katilan Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) üyelerinin de istirak ettigi bildirildi.

Etkinlige iliskin açiklamalarda bulunan Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Firat Sunel, Hindistan'in, depremden hemen sonra yardima kosan ilk ülkelerden biri oldugunu kaydederek, bisiklet turunun "Dost Operasyonu"nu takdir etmek için düzenlendigini söyledi.