Hatay'da açilan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne basladiSalim Tas- Il Saglik Müdürü Tunga Barçin: - "Daha önce Defne bölgemizde hastanemiz yoktu. Su an yeni hastanemiz açildi ve vatandaslarimiz oldukça memnunlar"

Hatay'da açilan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne basladiSalim Tas- Il Saglik Müdürü Tunga Barçin:
- "Daha önce Defne bölgemizde hastanemiz yoktu. Su an yeni hastanemiz açildi ve vatandaslarimiz oldukça memnunlar"

HATAY (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, 24 Mart'ta temeli atilan ve dün açilisi gerçeklestirilen 300 yatakli Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne basladi.

"Asrin felaketi"nin ardindan 24 Mart'ta Bostancik Mahallesi'nde temeli atilan, 28 bini kapali olmak üzere 79 bin metrekare alanda agir çelik yapi teknigi ile modüler duvar sistemi kullanilarak yapilan hastanede 36 poliklinik bulunuyor.

51 yogun bakim yatagi, 41 acil müsahede yatagi, 11 ameliyathane, yogun bakim, diyaliz, endoskopi, kolonoskopi, MR, tomografi, ultrason görüntüleme üniteleri ile dis poliklinigi de bulunan, tüm branslarda hizmet veren hastanede 256'si hekim 1044 saglik çalisani görev aliyor.

Dün, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Saglik Bakani Fahrettin Koca ve Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan ile diger ilgililerin de katilimiyla açilisi gerçeklestirilen hastane, sabah saatlerinden itibaren hasta kabulüne basladi.

- "Daha önce Defne bölgemizde hastanemiz yoktu"

Il Saglik Müdürü Tunga Barçin, AA muhabirine, 60 günde tamamlanarak faaliyete baslayan hastanenin poliklinik hizmeti vermeye basladigini söyledi.

Hastanede bütün polikliniklerin aktif olarak çalistigini belirten Barçin, "Hastanemize gelen vatandaslarimizdan çok olumlu geri dönüsler aliyoruz. Daha önce Defne bölgemizde hastanemiz yoktu. Su an yeni hastanemiz açildi ve vatandaslarimiz oldukça memnunlar." diye konustu.

Hastaneye gelen vatandaslardan Bekir Aksu da hastanenin ilçeye kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür ederek, "Hatay'a böyle bir imkan saglandigi için devletimizden ve Cumhurbaskani'miz Recep Tayyip Erdogan'dan Allah razi olsun." dedi.

Oglunu ve esini muayeneye getiren Hasan Konuskan, "Allah devletimizden razi olsun, muayene olduk. Allah devletimize zarar vermesin." ifadesini kullandi.

Muayene olmaya gelen Ali Balcioglu da 60 günde yapilan hastanede tüm polikliniklerin oldugunu, hizmetten memnuniyet duyduklarini kaydetti.