HAK-IS Baskani Arslan'dan Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa'ya ziyaretEsra Agaçyetistiren

HAK-IS Baskani Arslan'dan Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa'ya ziyaretEsra Agaçyetistiren

ANKARA (AA) - HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, Israil güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara yönelik saldirilarinin ardindan Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'ya geçmis olsun ziyaretinde bulundu.

Konfederasyondan yapilan açiklamaya göre, Arslan, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa'yi ziyaret etti.

Ziyarette Arslan, "Protesto eylemimizden sonra da Filistin Büyükelçimize hem taziyede bulunmak hem de yaralilarimiz için geçmis olsun dileklerimizi iletmek, Filistin halkiyla her zaman dayanisma içinde oldugumuzu ifade etmek için buradayiz." ifadelerini kullandi.

Arslan, HAK-IS'in Filistin davasina milli bir dava olarak baktigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Gerçekten onurlu ve zorlu bir mücadeleyi ayakta tutuyorsunuz. Bütün katliamlar, sürgünler, baskilar ve isgaller bu kararliliginizi degistiremedi. Biz, bugün daha çok inaniyoruz ki baskenti Kudüs olan bagimsiz ve özgür Filistin devleti mutlaka kurulacaktir ve bunun için çok uzun bir zaman olmadigini düsünüyoruz. Burada 85 milyon vatandasimizin ortak dilegi olarak, sartlar ne olursa olsun, dayanismamizi, kardesligimizi, Filistin'e olan bagliligimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz."

Basta, Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas olmak üzere, bütün yetkililere ve Filistinlilere verdikleri mücadelede basari dileklerinde bulunan Arslan, söyle devam etti:

"Ramazanimiz, Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayrami'miz mübarek olsun. Sizlerle birlikte bu mücadeleyi daha da yükselterek, büyüterek, Filistinli kardeslerimizin arzu ettigi özgür Filistin'i kurmak konusunda hep birlikte çalisacagiz."

Ziyarette, ayrica HAK-IS Genel Baskan Yardimcisi Osman Yildiz, Genel Sekreter Eda Akbulut, HAK-IS Kudüs Komitesi Baskani Hüseyin Tanriverdi, konfederasyona bagli sendikalarin genel baskan ve yönetim kurulu üyeleri de hazir bulundu.

Arslan, Kur'an-i Kerim ve Türk bayragindan olusan hediyeyi Büyükelçi Mustafa'ya takdim etti.