Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore sinirinda gerçek mühimmatla tatbikat yaptiMurat Karadag

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore sinirinda gerçek mühimmatla tatbikat yaptiMurat Karadag

ANKARA (AA) - Güney Kore ve ABD'nin, Kuzey Kore sinirina yakin bölgede düzenledikleri askeri tatbikatta gerçek mühimmat kullanildi.

Yonhap'in haberine göre, Güney ve Kuzey Kore sinirindaki Askerden Arindirilmis Bölge'nin (DMZ) 30 kilometre güneyinde bulunan Pocheon kenti sinirlarinda gerçek mühimmat kullanilarak düzenlenen askeri tatbikatta, 100 obüs, çok sayida zirhli araç ve 800 asker yer aldi.

Güney Kore ordusunun Baskent Mekanize Piyade Tümeni ile ABD 2. Piyade Tümeni-ROK/ABD Birlesik Tümeni arasinda düzenlenen ortak askeri tatbikatta, iki ülke askerlerinin birlikte çalisabilirlikleri ve birlesik ates gücü odakli egitim çalismasi yapildigi belirtildi.

Güney Kore ordusu yetkilileri, tatbikatin, "Kuzey Kore'nin süregelen tehditlerinin yanit olarak müttefiklerin muazzam ates gücünü gösterme amaçli yapildigini" kaydetti.

- Kuzey Kore'den art arda füze denemeleri

Güney Kore ile ABD arasinda 14 Mart'ta baslayan "Özgürlük Kalkani" tatbikati sonrasinda füze denemelerini artiran Kuzey Kore, 20 Mart'ta da nükleer karsi saldiri tatbikati düzenledigini açiklamisti.

Güney Kore ve Japonya, 19 Mart'ta Kuzey Kore'nin Japon Denizi (Dogu Denizi) yönüne yerel saatle 11.05'te balistik füze denemesi yaptigini duyurmustu. Azami 50 kilometre irtifaya ulasan balistik füze, 800 kilometre yol alarak Japon Denizi'ne düsmüstü.

Denemenin, Güney Kore ile ABD ordularinin 14 Mart'ta baslattigi ve bugün sonlanacak "Özgürlük Kalkani" tatbikati esnasinda yapilmasi dikkati çekmisti.

Pyongyang yönetimi, ay basindan bu yana 6, yilbasindan bu yana da 20'yi askin füze denemesi yapti.