George Clooney ve Lady Gaga, Biden'in yeni kültür-sanat danismanlari arasinda yer aldiTugçenur Akgün

George Clooney ve Lady Gaga, Biden'in yeni kültür-sanat danismanlari arasinda yer aldiTugçenur Akgün

NEW YORK (AA) - ABD Baskani Joe Biden'in yeni kültür ve sanat danismanlari arasinda ünlü aktör George Clooney ve sarkici Lady Gaga yer aliyor.

Beyaz Saray'dan yapilan yazili açiklamada, baskana kültür ve sanat politikalarinda danismanlik sunan Baskan'in Sanat ve Beseri Bilimler Komitesi'ne Biden tarafindan atanan yeni isimler duyuruldu.

Buna göre ünlü prodüktör Bruce Cohen ve ünlü sarkici Lady Gaga'nin es baskanligini yapacagi komitede, aktör George Clooney, oyuncu Jennifer Garner ve müzisyen Jon Batiste gibi yildiz isimler yer aliyor.

Komiteye atanan diger isimler ise söyle:

" Constance M. Carroll, Philip J. Deloria, M. Angelica Garcia, Nora Halpern, Steve Israel, Marta Kauffman, Ricky Kirshner, Troy Kotsur, Katie McGrath, Laura Penn, Amanda Phingbodhipakkiya, Arnold Rampersad, Shonda Rhimes, Kimberly Richter Shirley, Horacio Sierra, Anna Deavere Smith, Joe Walsh, Kerry Washington, Pauline Yu."

Eski Baskan Donald Trump, birçok kez Baskan'in Sanat ve Beseri Bilimler Komitesi'nin dagitilmasini savunmus, komite bu süreçte etkisiz kalmisti.