Galatasaray'in yildiz futbolcusu Zaniolo, Italyan gazetesine konustu:Baris Seçkin- "Tabii ki Türkiye'de 5 yil kalacagimi garanti edemem ama burada oldugum sürece elimden gelenin en iyisini verecegim" -"(Galatasaray'i, Fenerbahçe'ye tercih ettiginiz dogru mu, ikincisi size daha fazlasini sunmus olmasina ragmen?) Dogru ama Galatasaray benimle daha önce iletisime geçmisti ve ben onlara çoktan söz vermistim"

Galatasaray'in yildiz futbolcusu Zaniolo, Italyan gazetesine konustu:Baris Seçkin- "Tabii ki Türkiye'de 5 yil kalacagimi garanti edemem ama burada oldugum sürece elimden gelenin en iyisini verecegim"
-"(Galatasaray'i, Fenerbahçe'ye tercih ettiginiz dogru mu, ikincisi size daha fazlasini sunmus olmasina ragmen?) Dogru ama Galatasaray benimle daha önce iletisime geçmisti ve ben onlara çoktan söz vermistim"

ROMA (AA) - Galatasaray'in yildiz futbolcusu Nicolo Zaniolo, Türkiye'de 5 yil kalmayi garanti edemeyecegini ancak sari-kirmizili takim için oynayacagi süre boyunca elinden gelenin en iyisini verecegini söyledi.

Ara transfer döneminde Roma'dan Galatasaray'a gelen 23 yasindaki Italyan orta saha oyuncusu Zaniolo, ülkesinin yüksek tirajli gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a uzun bir röportaj verdi.

Italya'ya bir gün dönmeyi düsünüp düsünmedigi sorulan Zaniolo, "Bakin, gelecegi kimse bilemez. Tabii ki Türkiye'de 5 yil kalacagimi garanti edemem ama burada oldugum sürece elimden gelenin en iyisini verecegim." yanitini verdi.

Istanbul'daki yasantisinin çok iyi gittigini dile getiren Zaniolo, "Futbolla yasayan bir sehir. Taraftarlar fotograf ve video çekilmek istediklerinde dahi her zaman son derece nazik ve saygililar. Stattaki atmosfer inanilmaz. Bu kadar sicak bir ortamda oynamadim. Ilk golümü attigimda uçuyormusum gibi hissettim." ifadelerini kullandi.

Zaniolo, Galatasaray'daki hedeflerine iliskin "Ligi kazanmak, Türkiye Kupasi'ni kazanmak ve Sampiyonlar Ligi'ne gidebilmek. Hepsini istiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray'i, Fenerbahçe'ye tercih ettiginiz dogru mu, ikincisi size daha fazlasini sunmus olmasina ragmen?" seklindeki soruyu ise Zaniolo, "Dogru ama Galatasaray benimle daha önce iletisime geçmisti ve ben onlara çoktan söz vermistim." seklinde yanitladi.

Zaniolo, Serie A'da daha önce top kosturmus Muslera, Oliveira, Mertens, Torreira, Icardi gibi oyuncularla beraber oynadiginin animsatilmasi üzerine, "Biz çok iyi bir antrenörü olan büyük bir takimiz. Benim sansima ki antrenörüm Okan Buruk Italyanca da konusuyor. Bu Galatasaray, Italya'da oynuyor olsa, ligde Avrupa kupalarina katilacak bir yerde olur çünkü gerçekten güçlü oyunculara sahip. Size sadece benim hücumdaki partnerim Icardi'yi söylüyorum ki bugün en iyi santrforlardan biri." yorumunu yapti.

Zaniolo, Türkiye'ye transferi sirasinda hiç tereddüt etmedigini de belirterek, sunlari kaydetti:

"Oynamaya geri dönmem gerekiyordu. Roma'da beraber oynadigimiz Sergio Oliveira ile konustum. O bana burada atmosferin çok iyi oldugunu, ligin rekabetçi oldugunu söyledi. Daha sonra milli takim teknik direktörü Roberto Mancini'yi aradim ve o da bana Türkiye'ye gitmemin iyi olacagini tavsiye etti, hakliydi da."


- Neden Italya Milli Takimi'na çagrilmadi?


Zaniolo, neden Italya Milli Takimi'na davet edilmedigiyle ilgili olarak, "Üç aydir durdurulmus vaziyetteyim, çalismam gerekiyor. Milli takimda yardimci antrenör Salsano ile konustum, o da bana sakin olmami, takip edildigimi ve iyi oldugumda her seyin kendiliginden gelecegini ifade etti. Uluslar Ligi finallerinde oynamayi isterim. Milli takimi çok önemsiyorum, Italya'yi temsil etmekten daha güzel bir sey yok." ifadelerini kullandi.

Italyan futbolcu, Türkiye'nin 6 Subat'ta yasadigi deprem felaketinin son derece yikici oldugunu ancak futbolun buradaki insanlari bir sekilde de olsa keyiflendirmeye yardimci oldugunu kesfettigini söyledi.


- Roma ile yasadigi sorunlar


Roma ile sorunlu sekilde yollarini ayirdigi ve Romali taraftarlarin "Zaniolo, Roma'ya ihanet etti" seklinde düsündügü hatirlatilan genç yildiz, "Bu, çok üzüldügüm bir husus. Roma bana her seyi verdi, ben de Roma sayesinde kazandim ve milli takima yükseldim. Benim oglum orada dogdu. Bu sekilde tanimlanmak tatsiz bir sey." yorumunu yapti.

Italyan futbolcu, Roma'daki son döneminde kendisinin hata yapmadigini, gerçeklerin bir gün ortaya çikacagini, kendisinin takimla olmasa bile antrenman yapmaya devam ettigini, bu süreçte hemen hemen bütün takim arkadaslarinin da kendisini hayal kirikligina ugrattigini belirtti.

Ayrilik sürecinde sadece Bournemouth ve Galatasaray'dan teklif gelmedigini anlatan Zaniolo, Ingilizlerin teklifini kabul etmedigi için Roma'da takimdan dislandigini, taraftarlarin da öfkelerini kendisinden çikardigini aktardi.

Nicolo Zaniolo, Serie A'da geçen hafta oynanan baskent derbisini televizyonda izlemenin de kendisine garip hissettirdigini kaydetti.


- "Mourinho, çok büyük bir antrenör"


Roma'da güzel anilarinin da oldugunu dile getiren Italyan oyuncu, geçen sene Feyenoord'u UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde kendisinin attigi golle yenip kupayi kazanmalarini, Roma'daki kutlamalari unutmadigini söyledi.

Zaniolo, eski takimi Roma'nin bu sezon da Feyenoord ile UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde eslestiginin hatirlatilmasi üzerine, Roma'nin Feyenoord'u kesinlikle eleyecegini hatta UEFA Avrupa Ligi'ni de kazanabilecegini ifade etti.

Nicolo Zaniolo, eski teknik direktörü Jose Mourinho için de su ifadeleri kullandi:

"O, çok büyük bir antrenör, harika bir insan. Beni neredeyse her zaman oynatti. Tabii ki o yildizlarla çalismaya aliskindi ama ben öyle degildim. 4-5 yil daha çalismayi isterdim ama yine de bana çok sey verdi."