GÜNCELLEME 3 - Samsun'da tramvaylarin çarpismasi sonucu 26 kisi yaralandiMustafa Çavus,Fatih Mehmet KürkçüVALI VE BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BASKANININ AÇIKLAMALARI EKLENDI

GÜNCELLEME 3 - Samsun'da tramvaylarin çarpismasi sonucu 26 kisi yaralandiMustafa Çavus,Fatih Mehmet KürkçüVALI VE BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BASKANININ AÇIKLAMALARI EKLENDI

SAMSUN (AA) - Samsun'un Canik ilçesinde iki tramvayin çarpismasi sonucu biri agir 26 kisinin yaralandigi bildirildi.

Samsun Hafif Rayli Sistem'e (SAMULAS) ait iki tramvay, Piazza duragi yakinlarinda çarpisti.

Ihbar üzerine kaza yerine çok sayida AFAD, itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi.

Kazada biri agir 26 kisi yaralandi. Saglik ekipleri, yaralananlari ambulanslarla kentteki hastanelere sevk etti.

Samsun Valisi Zülkif Dagli ile Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, kaza yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Dagli, burada gazetecilere, yaralananlara ve Samsun'a geçmis olsun dileginde bulundu.

Saat 09.40 siralarinda Tekkeköy istikametine ilerleyen tramvayin ariza yapmasi üzerine seyir halindeki diger tramvayin bu araca arkadan çarptigini belirten Dagli, "Maalesef vatmanimizin durumu biraz agir görünüyor. 26 yaralimiz var, çogunlugu hafif ve ayakta tedavi görüyor. Müsahede altina alindilar. Vatmanimiz da insallah kurtulur. Talihsiz bir kaza yasadik. Anlik bir olay. Hemen yokustan asagiya dogru geldigi için arkadaki duramiyor. Teknik bir ariza oldugunu düsünüyoruz." ifadelerini kullandi.

Demir ise tramvayda teknik bir ariza yasandigi, durumun incelendigi anlatarak, "Arkadaslar tramvayi tespit için tamir bölümüne çekip orada tespiti yapacaklar." dedi.

Çarpmanin tramvayin tam üst geçitten indigi sirada yasandigina isaret eden Demir, "Fark ettigi anda durma mesafesi de yakin oldugu için arkadan... Çok büyük bir çarpma degil aslinda, bir dokunma söz konusu. Vatmanimizda ciddi anlamda yara gözüküyor. Aldigim bilgiye göre hayati tehlike gözükmüyor. Yolculardan büyük kismi ayakta tedavi edildi. 26 müracaat var tetkik edilen. 10 civarinda yarali gibi gözüküyor ama saniyorum 2 saat içinde 2-3'ü disinda taburcu edilirler. Büyük geçmis olsun." diye konustu.

Vali Dagli ve Büyüksehir Belediye Baskani Demir, daha sonra Gazi Devlet Hastanesi ile özel hastanede tedavi edilen yaralilari ziyaret ederek geçmis olsun dileginde bulundu, Il Saglik Müdürü Muhammet Ali Oruç'tan saglik durumlari hakkinda bilgi aldi.