GRAFIKLI - Sampiyon Manchester City, sezonu "üçleme" yaparak kapatma pesindeDoga Kirmizioglu- Üst üste üçüncü kez sampiyonluk sevinci yasayan Manchester City, gelecek ay çikacagi iki turnuva finalini geçerek sezonu 3 kupayla tamamlamayi istiyor- Haftayi galibiyetle tamamlayan Borussia Dortmund, puan kaybi yasayan Bayern Münih'in 10 yillik sampiyonluk serisine son verme yolunda büyük avantaj elde etti- Ligin son iki haftasina en yakin rakibi Lens'in 6 puan önünde giren PSG'ye, gelecek hafta eld

GRAFIKLI - Sampiyon Manchester City, sezonu "üçleme" yaparak kapatma pesindeDoga Kirmizioglu- Üst üste üçüncü kez sampiyonluk sevinci yasayan Manchester City, gelecek ay çikacagi iki turnuva finalini geçerek sezonu 3 kupayla tamamlamayi istiyor- Haftayi galibiyetle tamamlayan Borussia Dortmund, puan kaybi yasayan Bayern Münih'in 10 yillik sampiyonluk serisine son verme yolunda büyük avantaj elde etti- Ligin son iki haftasina en yakin rakibi Lens'in 6 puan önünde giren PSG'ye, gelecek hafta eld

ANKARA (AA) - DOGA KIRMIZIOGLU - Ingiltere Premier Lig'de art arda üçüncü kez adini zirveye yazdiran Manchester City, ayni basariyi UEFA Sampiyonlar Ligi ve Ingiltere Federasyon Kupasi'nda da tekrarlayarak sezonu üç kupayla taçlandirmayi hedefliyor.

Avrupa'nin en büyük 5 futbol ligi kabul edilen Ingiltere (Premier Lig), Ispanya (La Liga), Italya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) maçlara, hafta sonu devam edildi.

Serie A'da Napoli, La Liga'da Barcelona'nin ardindan Ingiltere'de de Manchester City, sezonu ilk sirada kapatmayi garantiledi. Fransa'da Paris Saint-Germain (PSG), zirve için geri sayima baslarken, Bundesliga'da ise Bayern Münih'i geride birakan Borussia Dortmund, sampiyonluk için büyük avantaj yakaladi.

- Manchester City, 9. kez sampiyon

Zirve yolundaki rakibi Arsenal'in konuk oldugu Nottingham Forest'a 1-0 yenilmesiyle sampiyonlugu hafta sonunun ilk gününde garantileyen Manchester City, dün ise konuk ettigi Chelsea'yi ayni skorla yenerek son 6 sezonda 5'inci, toplamda ise 9. sampiyonlugunu taraftariyla kutladi.

Ispanyol teknik adam Pep Guardiola yönetiminde bu sezon üstün performansiyla her kulvarda fark yaratan Manchester City, sezonu üç kupayla kapatmanin hesabini yapiyor.

Ingiltere Federasyon Kupasi'nin finalinde 3 Haziran Cumartesi günü Manchester United ile karsilasacak City, 4 yil aranin ardindan tarihinde 7. kez bu kupayi müzesine götürmeye çalisacak.

Manchester ekibinin en büyük rüyasi ise 10 Haziran Cumartesi günü Istanbul'da gerçeklesebilir. Sampiyonlar Ligi finalinde Italya'nin Inter takimiyla Atatürk Olimpiyat Stadi'nda karsilasacak City, 2021'in ardindan ikinci kez son iki takim arasina kaldigi organizasyonda ilk kez mutlu sona erismek istiyor.

Ligde, gelecek sezon için Sampiyonlar Ligi kotasi almaya çalisan takimlardan Manchester United, deplasmanda Bournemouth'u 1-0'la geçti. Agirladigi Aston Villa ile 1-1 berabere kalan Liverpool'un 7 maçlik galibiyet serisi sona erdi. Newcastle United ise bugün kümede kalma mücadelesi veren Leicester City ile kritik bir maça çikacak.

Ligin 37. haftasi sonunda, bir maçi eksik 88 puanla sampiyon Manchester City'yi, 81 puanla Arsenal, 69'ar puanla Newcastle United ile Manchester United (birer maçlari eksik), 66 puanli Liverpool izledi.

- Bundesliga'da Bayern Münih'in serisini Borussia Dortmund bozabilir

Bayern Münih, seyircisi önünde çiktigi karsilasmada, Leipzig'e 3-1 yenilerek zirvedeki yerini kaybetti. Augsburg deplasmanindan 3-0 galip ayrilan Borussia Dormund, Bayern Münih'i geçerek ligin son haftasina lider girdi.

Son haftada evinde Mainz 05'i konuk edecek Borussia Dortmund, haftayi galibiyetle tamamlamasi durumunda her kosulda sampiyonlugunu ilan edecek. 10 yillik sampiyonluk serisini kaybetme tehlikesi yasayan Bayern Münih ise deplasmanda Köln ile karsilasacak.

Sezonun flas ekiplerinden Union Berlin ise deplasmanda Hoffenheim'e 4-2 maglup oldu.

Bundesliga'nin 33. haftasi sonunda 70 puanli lider Borussia Dortmund, Bayern Münih'in 2, Leipzig'in 7, sirasiyla Union Berlin ile Freiburg'un 11 puan önünde yer aldi.

- Ligue 1'in zirvesindeki PSG farkli kazandi

Lider PSG, yildiz oyuncusu Kylian Mbappe'nin golleriyle deplasmanda Auxerre'i 2-1 yendi. Bu sonuçla PSG, son iki hafta öncesi en yakin rakibiyle arasinda 6 puan farki koruyarak, sampiyonluk için geri sayima basladi. PSG, gelecek hafta konuk olacagi Strasbourg'tan puan almasi halinde üst üste ikinci, toplamda 11. kez adini zirveye yazdirmayi garantileyecek.

Lens, deplasmanda Lorient'i 3-1 yenerek zirve umudunu son iki haftaya tasidi. Olimpik Marsilya ise konuk oldugu Lille'e 2-1 kaybetti.

PSG, Ligue 1'in 36. haftasinin ardindan 84 puana ulasti. Lens 78, Olimpik Marsilya 73, Monaco ise 65 puanla Paris ekibinin ardinda ilk 4 içinde kaldi.

- Barcelona ve Real Madrid haftayi maglubiyetle kapatti

La Liga'nin 35. haftasinda, sampiyon Barcelona, konuk ettigi Real Sociedad'a 2-1 maglup oldu.

Atletico Madrid, agirladigi Osasuna'yi 3-0'la geçerken, Real Madrid ise deplasmanda Valencia'ya 1-0 yenilerek son haftalardaki kötü gidisatini sürdürdü.

Ligin son 3 haftasi öncesinde, 85 puanli sampiyon Barcelona'yi, Atletico Madrid 13, Real Madrid 14, Real Sociedad ise 20 puan geriden takip etti.

- Serie A'da sampiyon Napoli, kazanmaya devam ediyor

33 yil aranin ardindan sampiyonluga ulasan Napoli, konuk ettigi Inter'i 3-1'le geçti ve rakibinin 5 maçlik galibiyet serisine son verdi.

Lazio, konuk oldugu Udinese'yi 1-0, Milan ise agirladigi Sampdoria'yi 5-1'le geçerek haftayi 3 puanla kapatti. Son haftalarin formda ekibi Juventus, haftanin kapanis müsabakasinda bugün TSI 21.45'te Empoli'ye konuk olacak.

Serie A'nin 36. haftasini 86 puanla geçen sampiyon Napoli'yi, bir maçi eksik 69 puana sahip Juventus, 68 puani bulunan Lazio, 66 puanli Inter izledi.