Ev kadinlarinin el emeginin moda ile bulustugu çantalar Boyner'deUgur Aslanhan- Boyner, Sakarya Akyazi'da yasayan 60 ev kadini ile hayata geçirdigi proje kapsaminda, ahsap boncuklarla tasarlanan ve 8 farkli modelde üretilen çantalari satisa sundu

Ev kadinlarinin el emeginin moda ile bulustugu çantalar Boyner'deUgur Aslanhan- Boyner, Sakarya Akyazi'da yasayan 60 ev kadini ile hayata geçirdigi proje kapsaminda, ahsap boncuklarla tasarlanan ve 8 farkli modelde üretilen çantalari satisa sundu

ISTANBUL (AA) - Sakarya'da yasayan ev kadinlarinin el emegiyle dogal ahsap boncuklardan üretilen çantalar Boyner magazalarinda ve sirketin internet sitesinde yerini aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Boyner özel markalarindan Fabrika, geçen yil kadin istihdamini güçlendirmek amaciyla Edirne Kesan'nin Akhoca Köyü'nde yasayan kadinlar ile makrome teknigiyle üretilen terliklerden özel bir koleksiyon hazirlamisti.

Bu yil ayni proje Edirne'de devam ederken, Boyner, Sakarya Akyazi'da yasayan 60 ev kadini ile yepyeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Ahsap boncuklarla tasarlanan çanta projesinde 8 farkli model, yetenekli kadinlarin ellerinde yeniden canlanarak günün her saatinde kullanilabilir sik ve dogal çantalara dönüstü.

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan Boyner Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardimcisi Nurçin Koçoglu, sürdürülebilirlik çalismalarina BM Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari dogrultusunda yön verdiklerini belirterek, çok uzun zamandir toplumsal cinsiyet esitligini her platformda destekleyen ve bu konuda farkindalik yaratmaya çalisan markalardan olduklarini bildirdi.

Kadini hayatin her alaninda güçlendirme ve destekleme projelerinin her zaman odaklarinda oldugunu vurgulayan Koçoglu, su ifadeleri kullandi:

"Bu alandaki projelerimizden birini Fabrika markamiz için geçtigimiz yil hayata geçirmistik. Edirne Kesan'in Akhoca köyündeki kadinlarla bir araya gelerek 20 kadinin yetenekli elleriyle tam 10 bin çift terlik ürettik. Aralarinda daha önce hiç kendi gelirini elde etmemis 20 kadin proje ile istihdama katilmisti. Edirne'deki kadinlarin el emegi ile üretilen projemiz bu sene de yeni modellere devam ediyor. Bir yandan da projemizin sürdürülebilir olmasini hedefleyerek Sakarya Akyazili ev kadinlari ile bulustuk."

- "Kadin dayanismasindan dogan güce inaniyoruz"

Nurçin Koçoglu, projenin ikinci yilinda daha fazla kadina ulasmak için harekete geçtiklerini belirterek, su bilgileri verdi:

"Ikinci yilinda daha fazla kadina ulasmak için içimizdeki heyecani durdurmadik. Projede yeni rotamiz Sakarya Akyazi oldu. Bu sefer de Sakarya'daki bir ahsap üretim atölyesinde özel olarak tasarlanan ve ev kadinlarinin el emegi ile bulusan boncuklar, birbirinden özel birer çantaya dönüstü. Hepsi tamamen el isçiligi olan toplam 6 bin 500 adet çanta üreten kadinlarin bugün oldugu gibi yarin da yanindayiz. Biz projemizde yer alan kadinlarla tanismaktan, onlarin el emegini moda ile bulusturmaktan ve onlarin hayallerinin gerçege dönüsmesine tanik olmaktan çok mutluyuz. Ortaya cesaretlerini, vakitlerini ve de en önemlisi gönüllerini koydular. Yani sira ürettikleri ahsap boncuk çantalar ile aile ekonomisine katki sagladilar."

Koçoglu, projeye emek veren tüm kadinlarin çok kiymetli oldugunu belirterek, kadin dayanismasindan dogan güçle yine birbirinden özel projelere beraber imza atacaklarini anlatti.

- "Artik dogalliga daha çok önem veriliyor"

Boyner Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardimcisi Koçoglu, özellikle son birkaç yilda degisen tüketici trendlerine de deginerek, artik dogalliga daha fazla önem verildigini kaydetti.

Dogal malzemelerin kullanildigi, rahat ve naturel renklerin hakim oldugu parçalarin daha çok tercih edildigini belirten Koçoglu, "Seçtigi ürünün hikayesini dinlemeyi seven, ürünün, markanin dünyaya ve topluma olan katkisini sorgulayan bir müsteri profili ile karsi karsiyayiz. Biz de bu hedefle baslattigimiz projemizde bir yandan dogalligi savunurken diger yandan kadini hayatin tüm alanlarinda destekledigimizi anlatmak istedik." degerlendirmesinde bulundu.