Elon Musk, "dünyanin en zengini" unvanini geri aldiMurat Karadag

Elon Musk, "dünyanin en zengini" unvanini geri aldiMurat Karadag

ANKARA (AA) - ABD'li is insani Elon Musk, nisanda Louis Vuitton markasinin da içinde bulundugu lüks tüketim ürünleri grubu LVMH'nin Baskani Bernard Arnault'a kaptirdigi "dünyanin en zengini" unvaninin yeniden sahibi oldu.

United Press International'in (UPI) haberine göre, nisanda koltugunu Arnault'a devreden Musk, LVMH'nin hisselerinin düsmesiyle yeniden "dünyanin en zengini" listesinde ilk siraya yerlesti.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin "Dünyanin en zengin 500 insani" listesine dayandirilan habere göre, Twitter, Tesla ve SpaceX'in sahibi Musk, tahmini 192 milyar dolarlik net servetiyle listenin zirvesine yerlesti.

Nisandaki siralamada 211 milyar dolarlik servetiyle Musk'i geçerek dünyanin en zengini olan Fransiz is insani Arnault'un ise sahibi bulundugu LVHM sirket hisselerinin deger kaybetmesiyle serveti 187 milyar dolara geriledi.

LVMH'nin hisse degeri, son bir ayda yüzde 10 kayip yasarken Arnault'un servetinin de buna bagli olarak bir günde 11 milyar dolar azaldigi belirtiliyor.

"Dünyanin en zenginleri" listesinde Amazon'un sahibi Jeff Bezos, 144 milyar dolarlik servetiyle 3. ve Microsoft'un sahibi Bill Gates, 125 milyar dolarla listenin 4. sirasinda kendisine yer buldu.