Bosna Hersek'ten depremzedeler için iki tir yardim malzemesi gönderildiAhmet Nurduhan

Bosna Hersek'ten depremzedeler için iki tir yardim malzemesi gönderildiAhmet Nurduhan

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'ten, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için 2 tir yardim malzemesi yollandi.

Bosna Hersek'in baskenti Saraybosna'daki Saraybosna Egitimi Gelistirme Vakfi'na (SEDEF) ait Uluslararasi Saraybosna Üniversitesi'nin (IUS) spor salonunda, Türkiye'deki depremzedeler için toplanan 2 tir ayni yardim Türkiye'ye ugurlandi.

IUS Ögrenci ve Kariyer Merkezi Yöneticisi Hilal Yanik, AA muhabirine, üniversite bünyesinde toplanan son sevkiyatin Türkiye'ye yollandigini söyledi.

Yanik, IUS'nin, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiligince ülkedeki ana toplama merkezi seçildigini animsatarak, ayni yardimlarin üniversite ögrencilerinden 241 gönüllü tarafindan paketlenerek tirlara tasindigini ifade etti.

IUS'den daha önce de yardim tirlarinin yollandigini kaydeden Yanik, "Bugün yola çikan tirlarda, bebek bezleri, hijyen ürünleri, kadin paketleri, battaniye ve çok sayida isitici bulunmaktadir." dedi.

Yanik, "Bosna Hersek genelinden çok fazla yardim toplandi. Zenica sehrindeki bir anaokulu ögretmeni, ögrencileriyle birlikte çok sayida bebek ürünleri topladi." ifadesini kullandi.

Üniversitede deprem bölgelerinden 71 ögrencinin bulunduguna isaret eden Yanik, bu ögrencilerle, sik sik bir araya gelerek, ihtiyaçlari dogrultusunda ellerinden geleni yaptiklarini belirtti.