Bingöl'de deprem açisindan riskli oldugu tespit edilen kapali cezaevi bosaltildiRidvan Korkulutas

Bingöl'de deprem açisindan riskli oldugu tespit edilen kapali cezaevi bosaltildiRidvan Korkulutas

BINGÖL (AA) - Bingöl Cumhuriyet Bassavcisi Ümit Uslu, Bingöl M Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu binasinin deprem riski nedeniyle bosaltildigini, tutuklu ve hükümlülerin çevre illerde bulunan cezaevlerine sevk edildigini bildirdi.

Bassavci Uslu, yaptigi yazili açiklamada, deprem kusaginda yer alan Bingöl'de depreme karsi önleyici tedbirlerin alinmasinda zorunlulugun hasil oldugunu belirtti.

Bingöl'ün Kuzey Anadolu ve Dogu Anadolu fay hatlarinin kesisim noktasinda bulundugunu animsatan Uslu, deprem uzmanlarinin bölgeye dikkati çekmesi ve bölgenin jeolojik yapisinin bir bütün olarak degerlendirildiginde olasi bir depreme hazirlikli olunmasi gerektigini kaydetti.

Bu nedenle Adalet Bakani Bekir Bozdag'in talimatlari ile Adalet Bakanligina bagli tüm kamu kurum ve kurulus binalarinda olasi bir depreme dayaniklilik açisindan genel degerlendirilmelerini temin amaciyla çalisma baslatildigini aktaran Uslu, sunlara yer verdi:

"Bingöl M Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda Cumhuriyet Bassavciligimizca yetkili mercilere derhal inceleme yaptirilmistir. Yapilan degerlendirmede, 1992 yilinda hizmete giren, 500 kisi kapasiteli Bingöl M Tipi Kapali Ceza infaz Kurumu hizmet binasinin, can ve mal güvenligini temin amaciyla bosaltilmasinin uygun oldugu kanaatine varilmistir. Adalet Bakanimizin talimati ile Adalet Bakanligi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügünce alinan bu kararda ceza infaz kurumumuzda bulunan tüm vatandaslarimizi güvenligi ön planda tutulmus olup, bu kapsamda Bingöl M Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumumuzda bulunan 72 tutuklu ve 191 hükümlü 9 Mart'ta kapasite, müsaitlik durumuna göre yakin, çevre illerde bulunan cezaevlerine sevk edilmistir. Bu vesile ile, ülkemizde yasanan bu agir deprem felaketi nedeniyle hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina sabir ve depremzede vatandaslarimiza da geçmis olsun dileklerimi iletiyorum."