Besiktas Futbol Takimi, 2022-2023 sezonunda hedeflerine ulasamadiEmre Dogan- Spor Toto Süper Lig'i 3. sirada tamamlayan Besiktas, Türkiye Kupasi'na ise son 16 turunda veda etti- Siyah-beyazli takimin en istikrarli oyuncusu, ligde 33 maçta toplam 2 bin 672 dakika forma giyen Gedson Fernandes oldu- Cenk Tosun, Süper Lig'de 15 gol kaydederken, Aboubakar 13 kez fileleri havalandirdi

Besiktas Futbol Takimi, 2022-2023 sezonunda hedeflerine ulasamadiEmre Dogan- Spor Toto Süper Lig'i 3. sirada tamamlayan Besiktas, Türkiye Kupasi'na ise son 16 turunda veda etti- Siyah-beyazli takimin en istikrarli oyuncusu, ligde 33 maçta toplam 2 bin 672 dakika forma giyen Gedson Fernandes oldu- Cenk Tosun, Süper Lig'de 15 gol kaydederken, Aboubakar 13 kez fileleri havalandirdi

ISTANBUL (AA) - EMRE DOGAN - Besiktas, 2022-2023 sezonunda mücadele ettigi Spor Toto Süper Lig ile Ziraat Türkiye Kupasi'nda aradigini bulamadi.

Sezona iki kulvarda sampiyonluk parolasiyla baslayan siyah-beyazli futbol takimi, özellikle ikinci yarida basarili bir performans ortaya koymasina ragmen hedeflerine ulasamadi.

Valerien Ismael ile sezona baslayan Besiktas, Fransiz çalistirici yönetiminde istenilen sonuçlarin alinamamasi üzerine 11. haftanin ardindan teknik direktör degisikligine gitti. Takimi Senol Günes'e emanet eden siyah-beyazlilar, deneyimli teknik adamla çok iyi bir grafik çizmesine ragmen 2022-2023 sezonunda beklentileri karsilayamadi.

Süper Lig'i 78 puanla 3. sirada tamamlayan Besiktas, Ziraat Türkiye Kupasi'na ise son 16 turunda veda etti. Siyah-beyazlilar, gelecek sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek.

- Iki teknik direktör görev yapti

Besiktas, 2022-2023 sezonunda iki teknik direktörle çalisti.

Siyah-beyazli takim, sezona Valerien Ismael yönetiminde basladi. Besiktas ile ilk 11 haftada 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi yasayan Fransiz teknik adam, oynattigi futbolla elestirilerin odagi haline geldi. Ismael ile 11. haftanin ardindan yollar ayrildi.

Ismael'in ardindan siyah-beyazli ekibin basina Senol Günes getirildi. Besiktas, Günes yönetiminde 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 maglubiyetlik bir performans sergiledi.

- Iç sahada en basarili ikinci takim

Besiktas, Süper Lig'de iç sahada hanesine en çok puan yazdiran ikinci takim oldu.

Siyah-beyazlilar, Vodafone Park'ta çiktigi 18 karsilasmada 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi sonucunda 43 puan topladi. Besiktas, söz konusu 13 galibiyetin 2'sini Gaziantep FK ve Hatayspor'un ligden çekilmesi nedeniyle hükmen galibiyet sonucunda elde etti.

Senol Günes'in ögrencileri, deplasmanda oynadiklari 18 müsabakanin 10'unu kazandi, 5'inde berabere kaldi, 3'ünden maglup ayrildi. Besiktas, elde ettigi 35 puanla dis sahada en basarili 3. ekip olarak kayitlara geçti.

- Derbilerde 7 puan elde etti

Besiktas, bu sezon oynadigi derbi maçlarda hanesine 7 puan yazdirdi.

Siyah-beyazli takim, Fenerbahçe ile oynadigi müsabakalarda birer galibiyet ve beraberlik yasadi. Besiktas, sahasinda 0-0 berabere kaldigi sari-lacivertlileri deplasmanda 4-2 yenmeyi basardi.

Sezonu sampiyon tamamlayan Galatasaray'a deplasmanda 2-1 maglup olan Besiktas, sahasinda ise rakibini 3-1 maglup etti.

- En istikrarlisi Gedson Fernandes

Besiktas'ta Portekizli futbolcu Gedson Fernandes, bu sezon siyah-beyazlilarin en istikrarli ismi oldu.

Fernandes, ligde forma giydigi 33 maçta toplam 2 bin 672 dakika sahada kaldi. Portekizli orta saha oyuncusu, sadece 1 müsabakada sari kart cezasi nedeniyle görev yapamadi.

- Gol yükünü Cenk Tosun ile Aboubakar çekti

Süper Lig'de bu sezon Besiktas'in en golcü isimleri, Cenk Tosun ile Vincent Aboubakar oldu.

Milli futbolcu Cenk Tosun, ligde çiktigi 32 maçta 15 gole imza atti. Ara transfer dönemine kadroya dahil edilen Kamerunlu santrfor Aboubakar ise 16 karsilasmada 13 kez aglari sarsti.

Bu 2 ismin yani sira 2022 FIFA Dünya Kupasi'nin ardindan Manchester United'a transfer olan Wout Weghorst'ta bu sezon ligde siyah-beyazli takima 8 gollük katki sagladi.

- Gol, kart ve oyuncu degisikligi istatistikleri

Besiktas, bu sezon ligde 2'si hükmen olmak üzere 23 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 maglubiyet yasadi.

Siyah-beyazli ekip, 78 gol (6 gol hükmen galibiyetten) atarken, kalesinde ise 36 gole engel olamadi.

Ligde bu sezon 5 kirmizi ve 75 sari kart gören Besiktas, 2022-2023'te toplam 146 kez oyuncu degisikligine basvurdu.