Bashekim Yildiz'in gözünden "Zamanin Izlerini Tasiyan Mabetler" fotograf sergisi ziyaretçilerini agirliyorIsa Toprak

Bashekim Yildiz'in gözünden "Zamanin Izlerini Tasiyan Mabetler" fotograf sergisi ziyaretçilerini agirliyorIsa Toprak

ANKARA (AA) - Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi Bashekimi Operatör Doktor Ugur Yildiz'in 20 yildir gittigi yerlerde çektigi mabetlerin fotograflarindan olusan "Zamanin Izlerini Tasiyan Mabetler" sergisi ziyaretçilerini bekliyor.

Baskent Kültür Yolu Festivali kapsaminda, Ankara Etnografya Müzesi Fuaye Alani'ndaki sergide 20'ye yakin ülkeden kutsal mekanlarin fotograflari yer aliyor.

Sergiye iliskin AA muhabirine açiklamalarda bulunan Yildiz, fotografa ilgi duydugunu, dünyanin farkli yerlerinde mabetleri ve kutsal mekanlari fotografladigini anlatti.

Kültür Yolu Festivali'yle 20'ye yakin ülkeden, bilinen mabetlerin fotograflarini sergileme firsati buldugunu kaydeden Yildiz; Çin, Endonezya, Malezya, Hindistan, Iran, Suriye, Misir, Filistin, Mekke, Medine, Balkanlar ve Endülüs gibi bilindik yerlerdeki mabetlerin 20 yildir fotograflarini çektigini söyledi.

Yildiz, "Hobi amaçli basladim. Görevli gittigim yurt disinda hem görevimi yaptim hem ibadetimi yaptim hem de bu görüntüleri elde ettim. Zahmetli bir is oldu; uykumdan, gezimden fedakarlikta bulundum. Gittigim ülkelerde zorluklara ragmen bu görüntüleri elde ettim." diye konustu.

"Zamanin Izlerini Tasiyan Mabetler" sergisi, 1 Ekim'e kadar ziyarete açik olacak.