Barcelona'yla ilgili tartismalar büyüyorSenhan Bolelli- Barcelona Kulüp Baskani Joan Laporta: "Armamizi kirleten alçaklarla yüzlesmek için sabirsizlaniyorum" - Eski Barcelonali futbolcu Gerard Pique: "Barcelona'nin hakem satin almadi"

Barcelona'yla ilgili tartismalar büyüyorSenhan Bolelli- Barcelona Kulüp Baskani Joan Laporta:
"Armamizi kirleten alçaklarla yüzlesmek için sabirsizlaniyorum"
- Eski Barcelonali futbolcu Gerard Pique:
"Barcelona'nin hakem satin almadi"

MADRID (AA) - Ispanya'da Barcelona Kulübü hakkinda, "sportif etkinliklerinde çikar saglamak için hakemler hakkinda bilgi topladigi" iddiasiyla baslatilan yasal girisimlerin neden oldugu tartismalar büyüyor.

Barselona Il Savciliginin, eski Hakem Teknik Kurulu (CTA) Baskan Yardimcisi Jose Maria Enriquez Negreira'ya ait bir sirkete 2001-2018 yillari arasinda 7 milyon avrodan fazla ödeme yaptigi tespit edilen Barcelona Kulübü, eski iki baskani ile iki yöneticiyi "sporda yolsuzluk, usulsüzlük ve sahte evrak" suçlamalarinin ardindan baslayan tartismalar devam ediyor.

Eski Barcelonali futbolcu Gerard Pique katildigi bir radyo programinda, iddialara iliskin yöneltilen bir soruya, "Barcelona hakem satin almadi. Bu konuyla elimi tasin altina koyarim." cevabini verdi.

Katalan kulübünün Negreira'ya ödeme yaptigini futbolcular olarak bilmediklerini kaydeden Pique, "Bizim gibi uzun yillar oynayan futbolcular elbette hakemleri tanir. Ama teknik direktörler özellikle de disaridan gelenler için hakemlerle ilgili bilgiler yararli olabilir. Ben futbolcu olarak, bu kisinin (Negreira) isi bu muydu bilmiyorum. Ama bizim elde ettigimiz sportif basarilarin hiçbirinin üzerinde gölge yoktur." dedi.

Pique, su anda herkesin Barcelona karsitligi yaptigini ancak kendisinin hem kulübüne hem de kulüp yöneticilerine güveninin tam oldugunu vurguladi.

Bu arada Barcelona Kulüp Baskani Joan Laporta da dün katildigi bir söylesi de konuyla ilgili gelen soruya sinirlenerek, su yaniti verdi:

"Armamizi kirleten alçaklarla yüzlesmek için sabirsizlaniyorum. Armamizi, kulübümüzü kirletmek için gerçekle hiç ilgisi olmayan saldirilar var. Bazilari kiskançlikla motive oluyor. Kötü niyetle yürütülen kampanyalarla itibarimizi asindirmaya çalisiyor. Barça degerleri olan bir kulüp. Iste bu yüzden Barça tüm dünyada begeniliyor ve taniniyor."

Maliye'nin vergi kaçirildigi süphesiyle Negreira'nin sahibi oldugu DASNIL 95 SL sirketiyle ilgili bazi hesaplari incelemesinin ardindan Barcelona'nin bu sirkete 2001-2018 yillari arasinda toplamda 7,3 milyon avro ödedigi ortaya çikmis ve Katalan ekibinin ödemeler karsiliginda hakemlerle ilgili bilgiler aldigi öne sürülmüstü.

Savcilik konuyla ilgili yürüttügü sorusturma sonrasinda Negreira disinda Barcelona Kulübüne, eski baskanlardan Jose Maria Bartomeu ve Sandro Rosell ile eski iki yöneticiye karsi, "sporda yolsuzluk, kulüp yönetiminde usulsüzlük ve sahte ticari belge düzenlemek" suçlamalariyla dava açmasini talep etmisti.

Ispanya Ceza Kanunu'nun 286. maddesine göre söz konusu suçlar, 6 aydan 4 yila kadar hapis, 1 yildan 6 yila kadar özel ticari islerden men ve para cezasi içeriyor.

Öte yandan Real Madrid, CTA, LaLiga kurumu, Ispanya Futbol Federasyonu (RFEF) ve UEFA konuyu yakindan takip ettiklerini açiklamisti.

Barcelona'nin gelecek sezon için Sampiyonlar Ligi'nden men cezasi alabilecegi de iddia ediliyor.