Bakan Özhaseki, kentsel dönüsüm sürecine yönelik açiklamalarda bulundu:Ahmet Sertan Usul- "(Kentsel dönüsüm) Bunun için bir baskanlik kurmak istiyoruz. Baskanligin altinda 3 tane genel müdürlük olacak. Birincisi sadece Istanbul'u takip edecek, ikincisi Türkiye'yi takip edecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak olusturacak" - "(Kentsel dönüsüm süreci) Tebligat Kanunu'nda kolaylastirma getirmek istiyoruz. e-Devlet üzerinden ilan, muhtarliklara aski, evin üzerine ilan, bildirim gibi uygulamalarla sür

Bakan Özhaseki, kentsel dönüsüm sürecine yönelik açiklamalarda bulundu:Ahmet Sertan Usul- "(Kentsel dönüsüm) Bunun için bir baskanlik kurmak istiyoruz. Baskanligin altinda 3 tane genel müdürlük olacak. Birincisi sadece Istanbul'u takip edecek, ikincisi Türkiye'yi takip edecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak olusturacak"
- "(Kentsel dönüsüm süreci) Tebligat Kanunu'nda kolaylastirma getirmek istiyoruz. e-Devlet üzerinden ilan, muhtarliklara aski, evin üzerine ilan, bildirim gibi uygulamalarla sür

ANKARA (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüsüm Baskanligi kurmak istediklerini belirterek, "Baskanligin altinda 3 tane genel müdürlük olacak. Birincisi sadece Istanbul'u takip edecek, ikincisi Türkiye'yi takip edecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak olusturacak." ifadesini kullandi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Özhaseki, katildigi bir televizyon programinda gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Kentsel dönüsümde uzayan süreçleri kisaltmak için adimlar atacaklarini belirten Özhaseki, Bakanlik olarak olasi Istanbul depremine yönelik kararlar için büyüksehir ve 39 ilçe belediyesinin katilimiyla 15 toplanti düzenlediklerini ve yapilabilecekler üzerine çalistiklarini vurguladi.

Özhaseki, kentsel dönüsüm sürecini tikayan birkaç konu tespit ettiklerine deginerek, söyle devam etti:

"Birisi, 3'te 2 olarak çogunluk karari aliyoruz ama daha sonra planlama yapip ruhsat asamasina geçerken yüzde 100'ün muvafakatini istiyoruz. Büyük bir zorluk. Bunu yüzde 50+1'e çekmek istiyoruz. Daha sonra buna dayali olarak ruhsati alip ise de baslayabilmek istiyoruz. Bir de Tebligat Kanunu bir engel. Tebligat Kanunu'nda da kolaylastirma getirmek istiyoruz. e-Devlet üzerinden ilan, muhtarliklara aski, evin üzerine ilan, bildirim gibi uygulamalarla süreci kisaltacak hale getiriyoruz."

- Kentsel Dönüsüm Baskanligi kurulacak

Özhaseki, kentsel dönüsüm için altinda 3 ayri genel müdürlügün olacagi bir baskanlik kuracaklarini bildirerek, sunlari kaydetti:

"Kentsel Dönüsüm Yasasi'ni tüm Türkiye'ye samil çikarmaya gayret ediyoruz. Bunun için bir baskanlik kurmak istiyoruz. Baskanligin altinda 3 tane genel müdürlük olacak. Birincisi sadece Istanbul'u takip edecek, ikincisi Türkiye'yi takip edecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak olusturacak. Devletin Hazine arazileri var. Önce bunlarin planlanmasi lazim. Planlandiktan sonra fonksiyon yüklenmesi lazim ve bunlarin disariya halka açik bir sekilde arz edilmesi lazim. Bu satildiginda kaynak gelecek. Burada biriken bütçeyle siz kentsel dönüsümü takip edeceksiniz."