Bakan Kurum, Ümraniye'de vatandaslara hitap etti:Mücahit Türetken- "Biz, ülkemiz gelisip büyüsün, Istanbul finansin merkezi olsun, diyoruz. Kiliçdaroglu ise 'Seçimden hemen sonra Londra'daki tefecilerden borç alacagiz' diyor."

Bakan Kurum, Ümraniye'de vatandaslara hitap etti:Mücahit Türetken- "Biz, ülkemiz gelisip büyüsün, Istanbul finansin merkezi olsun, diyoruz. Kiliçdaroglu ise 'Seçimden hemen sonra Londra'daki tefecilerden borç alacagiz' diyor."

ISTANBUL (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Biz ülkemiz gelisip büyüsün, Istanbul finansin merkezi olsun diyoruz. Kiliçdaroglu ise 'Seçimden hemen sonra Londra'daki tefecilerden borç alacagiz' diyor." dedi.

Ümraniye Alemdag Caddesi üzerinde vatandaslara seslenen Kurum, 14 Mayis seçimlerini çok büyük bir oy farkiyla önde tamamlayan Cumhur Ittifaki'nin Meclis'te çogunlugu sagladigini belirterek, pazar günü gerçeklesecek Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci turundan da zaferle çikacaklarini söyledi.

Bakan Kurum, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi sehirlerde seçimlerde ortaya çikan sonuçlar sebebiyle depremzede vatandaslara hakaretlerde bulunuldugunu belirterek, "Depremzede kardeslerimizin siyasi tercihlerine saygi duymadilar. Bizim medeniyetimiz, ecdadimiz, mazlumun, ihtiyaç sahibinin asla ve asla kimligini sormaz. Biz ihtiyaci olana yardima kosariz. Dini, dili, irki, mezhebi, ne olursa olsun hemen yardim ederiz. Iste CHP'li Tekirdag Büyüksehir Belediyesi, afetzede kardeslerimizi kapi disari birakmak istedi. Biz depremzede kardeslerimize bir söz verdik. 11 sehrimize tipki Elazig'da, Malatya'da oldugu gibi, 25 yildir yönettikleri Izmir'de oldugu gibi, Trabzon'da, Rize'de, Giresun'da, Bartin'da oldugu gibi sehirlerimizi, ilçelerimizi, köylerimizi yeniden insa edip yeniden ayaga kaldiracagiz." ifadelerini kullandi.

Verdikleri sözlerin muhalefetinkilere benzemedigini belirten Kurum, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in verdigi sözleri tutarak bugüne kadar birçok hizmeti hayata geçirdigini söyledi.

Bir tarafta eser ve hizmet siyaseti yaparak milletin masasinda oturanlarin bulundugunu söyleyen Kurum, söyle konustu:

"Diger tarafta etrafinda teröristler, yurt disindaki tüm mihraklarla birlikte 7'li masa var. Ülkemizin gelecegine dair tek bir projesi dahi olmayan Kiliçdaroglu var. Bir tarafta IHA'mizla SIHA'mizla TCG Anadolu gemimizle Kizilelma'mizla ülkemizin birligi ve güvenligi için mücadele edenler var. Diger tarafta 'IHA'larin, SIHA'larin üretimini seçimden sonra durduracagim' diyenler var. Biz, ülkemiz gelisip büyüsün, Istanbul finansin merkezi olsun diyoruz. Kiliçdaroglu ise 'Seçimden hemen sonra Londra'daki tefecilerden borç alacagiz' diyor. Bizler Ayasofya'nin zincirlerini kirip yeniden ibadete açanlariz. Karsimizdaki ittifak ise seçimden sonra Ayasofya'yi yeniden müze yapmak istiyor. Ayasofya'nin minarelerindeki ezan sesi sonsuza kadar yankilanacak. Hiç kimse Ayasofya'nin sesini dindiremeyecek."

- "28 Mayis'ta 85 milyon kazanacak"

Bakan Kurum, milletin 14 Mayis seçimlerinde muhalefete gereken cevabi verdigini vurgulayarak, sözlerini söyle sürdürdü:

"14 Mayis'ta Eren Bülbül'ün, Aybüke ögretmenin annesi kazanmistir. Insallah 28 Mayis'ta da tüm sehitlerimizin, gazilerimizin annesi, tüm annelerimiz kazanacak. 28 Mayis'ta bir tarafta ülkesi için gece gündüz mücadele eden, her bir karis vatan topragi için 21 yilda 100 yillik isler yapan Cumhurbaskanimiz Tayyip Erdogan var, diger tarafta sirtini Kandil'e dayayanlar var. 28 Mayis'ta mazlumlarin hamisi Cumhurbaskani'miza öyle bir destek verecegiz ki depremzede kardeslerimiz kazanacak, 85 milyon kazanacak."

Vatandaslardan seçimlerde sandiga sahip çikmalarini isteyen Kurum, tüm oylar sayilana kadar okullarda olacaklarini dile getirdi.

Kurum, daha sonra Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim ile Alemdag Caddesi'nin trafige kapali bölümünü gezerek esnaf ve vatandaslara karanfil dagitti.