Bakan Fatih Dönmez, Eskisehir'de muhtarlar ve STK temsilcileriyle bulustu:Emrah Yasar- "Bay Kemal'in seçilme sansi ancak Cumhurbaskani'mizin adayliktan çekilmesiyle mümkün. Anlasildi ki baska türlü seçimi alamayacak, herkese baski yapti çektirdi ama vatandasimizin tabii gönlünde Cumhurbaskani'mizin ayri bir yeri var"

Bakan Fatih Dönmez, Eskisehir'de muhtarlar ve STK temsilcileriyle bulustu:Emrah Yasar- "Bay Kemal'in seçilme sansi ancak Cumhurbaskani'mizin adayliktan çekilmesiyle mümkün. Anlasildi ki baska türlü seçimi alamayacak, herkese baski yapti çektirdi ama vatandasimizin tabii gönlünde Cumhurbaskani'mizin ayri bir yeri var"

ESKISEHIR (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, "Bay Kemal'in seçilme sansi ancak Cumhurbaskani'mizin adayliktan çekilmesiyle mümkün. Anlasildi ki baska türlü seçimi alamayacak, herkese baski yapti çektirdi ama vatandasimizin tabii gönlünde Cumhurbaskani'mizin ayri bir yeri var." dedi.

Bakan Dönmez, Eskisehir'in Çifteler ilçesinde, Türk Dünyasi Kültür Evi'nde mahalle muhtarlari ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinin katilimiyla düzenlenen toplantida yaptigi konusmada, tüm dünyanin gözünün 28 Mayis'taki Cumhurbaskani Seçimi ikinci tur oylamasinda oldugunu söyledi.

Emperyalist güçler, terörle iliskili örgütler, Türkiye düsmani kim varsa hepsinin, bu seçimlerde "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i devirebilir miyiz, gönderebilir miyiz?" düsüncesiyle bir araya geldigini belirten Dönmez, söyle devam etti:

"Geçmiste malum muhalefet partileri tek tek bu isi denedi, yapamadi. Sonra ikisini üçünü bir araya getirdiler yine yapamadilar, basaramadilar. En son seçimde dediler ki 'Bu is böyle olmayacak, Erdogan karsiti kim varsa sagdan soldan fark etmez hepsini bir araya getirelim belki o zaman devirebiliriz.' Ama o da tutmadi. Bay Kemal, masadan kalkan ortagini geri çagirdi tekrar masaya oturttu. Muharrem Ince'nin basina gelenleri biliyorsunuz, adayliktan çekilmek zorunda kaldi. Sayin Ogan'a karsi seçim öncesi ve esnasinda olaganüstü bir baski vardi. Simdi artik önlerinde hiçbir engel kalmadi. Ikinci tura iki aday giriyor. Bay Kemal'in seçilme sansi ancak Cumhurbaskani'mizin adayliktan çekilmesiyle mümkün. Anlasildi ki baska türlü seçimi alamayacak, herkese baski yapti çektirdi ama vatandasimizin tabii gönlünde Cumhurbaskani'mizin ayri bir yeri var."

Dönmez, Cumhurbaskani Erdogan'in vatandasin gönlünde, yüreginde, aklinda özel bir yerinin bulundugunu dile getirdi.

Erdogan'in, halkin içinden gelen birisi oldugunu, hem gençlere hem yaslilara, köylüye, çiftçiye, sanayiciye hitap ettigini anlatan Dönmez, "Herkes kendisinde onun sahsinda bir yansimasini buluyor, görüyor ve ondan dolayi da olaganüstü bir teveccüh var. Sadece, Türkiye siyasi tarihinde degil dünya siyaset tarihinde de adi anilacak, yazilacak üzerinde belki tezler yapilacak, arastirmalar yapilacak bir liderimiz var." ifadesini kullandi.

Bakan Dönmez, Cumhurbaskani Erdogan'in ve partisinin seçim basarilarina isaret ederek, "Arka arkaya 4 genel seçim, 5'inci genel seçime gidiyoruz. Tabii birçok arada baska seçimler var, referandumlar var, belediye seçimleri var. Bunlarin hepsinden birinci çikti. Son seçimde de hem Cumhur Ittifaki olarak çogunlukla artik Meclis'teyiz. Güçlü Meclis'e güçlü baskan yakisir diyoruz. Bu seçimde Sayin Cumhurbaskani'miza öyle bir destek verelim ki hem Eskisehir kazansin hem de Türkiye'miz kazansin." diye konustu.

Toplantiya, Çifteler Kaymakami Mehmet Ugur Arslan, AK Parti Eskisehir Il Baskani Süleyman Reyhan, MHP Eskisehir Il Baskani Ismail Candemir, Çifteler Belediye Baskani Kadir Biyik ile çok sayida davetli katildi.