Bakan Akar, Kirikhan'daki çalismalari inceledi, sehit aileleriyle bir araya geldiSarp Özer

Bakan Akar, Kirikhan'daki çalismalari inceledi, sehit aileleriyle bir araya geldiSarp Özer

HATAY (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, "Sehitlerimizin, gazilerimizin kanlarini yerde birakmadik, kiymetli ailelerinin gözyaslarinin hesabini sorduk, sormaya devam ediyoruz. Mehmetçik son 2,5 ay içinde 306 teröristi etkisiz hale getirdi." dedi.

Akar, 6 Subat'ta Kahramanmaras'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Milli Savunma Bakan Yardimcisi Alpaslan Kavaklioglu ve Genelkurmay 2'nci Baskani Orgeneral Selçuk Bayraktaroglu ile Kirikhan'da depremin yaralarinin sarilmasina yönelik çalismalari inceledi.

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde faaliyetlere iliskin bilgi alan Akar, sehit aileleri ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. Talepleri tek tek not alan Akar, bunlarin karsilanmasina yönelik talimat verdi.

Milli Savunma Bakanliginin, devletin konteyner ve çadir üretimi konusunda tüm imkanlarini seferber ettigini, bununla da yetinmeyip yurt disindan konteynerlerin alimina devam edildigini aktaran Akar, konteynerlerin belli bir plan dahilinde depremlerin vurdugu 11 ilde dagitiminin sürdügünü belirtti.

Basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere tüm bakanlarin, ilgili kurum, kuruluslarin çalismalarini araliksiz sürdürdügünü ifade eden Akar, "Devlet ve millet omuz omuza mücadele ederek, birlik ve beraberligimizle geçmiste yasanan birçok felaketin üstesinden geldik. Bugün de karsilastigimiz bu felakete karsi yapilmasi gereken ne varsa birlik ve beraberlik içinde yaptik, yapmaya devam ediyoruz. Karamsarlik, kötümserlik, ümitsizlik yok. Hiçbir vatandasimiz yalniz degil, devletimiz 85 milyon ile tek yumruk ve tek yürek olarak yaralarin sarilmasina yönelik çalismalarini sürdürüyor." ifadelerini kullandi.

- "Kimse bizi durduramaz"

Akar, Türk Silahli Kuvvetlerinin emeklisi, muvazzafi, sehit aileleri ve gazileriyle büyük bir aile oldugunu belirterek, Mehmetçigin tüm basarilarinda en büyük payin sehit ve gazilerde oldugunu vurguladi.

Sehitlerin anilarini hiçbir zaman unutturmayacaklarini dile getiren Akar, sunlari kaydetti:

"Sehitlerimizin, gazilerimizin kanlarini yerde birakmadik, onlarin kiymetli ailelerinin gözyaslarinin hesabini sorduk, sormaya devam ediyoruz. Ülkemizin savunmasi, 85 milyon vatandasimizin güvenligi, rahat ve huzur içinde yasamasi için çalisiyoruz. Bunun için de en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleyi sürdürecegiz. Milletimizi, basina musallat olan terör belasindan kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecegiz. Bu konuda hiçbir tereddüt yok, kimse bizi durduramaz. Sonunda da alnimizin akiyla vatanimizi, milletimizi bu terör belasindan kurtaracagiz. Su anda dahi Irak ve Suriye’nin kuzeyinde faaliyetlerine ‘ölürsem sehit kalirsam gazi' anlayisi ile devam eden Mehmetçik, son 2,5 ay içinde 306 teröristi etkisiz hale getirdi."

- Zeynep'e söz verdi

Sehit aileleri de Bakan Akar ve yetkililere tesekkür ederek, "Allah Mehmetçigimizi korusun, kollasin." ifadelerini kullandi.

Çocuklarla da yakindan ilgilenen Akar, onlara hediye verdi. Zeynep isimli bir kizin okullarinin depremde zarar gördügünü belirtmesi üzerine Akar, "Merak etme kisa sürede hepsini yeniden yapacagiz." karsiligini verdi.

Akar daha sonra Antakya'da Organize Sanayi Bölgesi yakinindaki Ötençay Mahallesi'nde AFAD koordinasyonu, Milli Savunma Bakanligi ve NATO isbirligi ile kurulumu devam eden 2 bin 400 kisilik çadir kentte incelemelerde bulundu.

Akar, NATO yetkilileri ve askeri yetkililerden çadir kente iliskin bilgi aldi, çalismalari inceledi.

- 2 bin 400 kisilik çadir kent

Ötençay Mahallesi'ndeki Hatay NATO Çadir Kenti'nin kuruldugu 100 bin metrekarelik alanin tesviyesi 8 günde yapilarak insaata hazir hale getirildi.

Çadir kentte tuvalet ve banyo, mutfak, yemekhane, çamasirhane, spor etkinlik çadiri, saglik merkezi, çocuk parki, mescit, temiz ve atik su aritma tesisleri, idari ofisler gibi birimler bulunuyor.

Eksi 32 ve 49 dereceye dayanikli barinma çadirlarinda, isitma ve sogutma sistemi, yangin algilama detektörü, yatak, ranza bulunuyor.

Rol 2 seviyesinde hastane olarak hizmet verecek tibbi destek ünitesi de bulunan çadir kentte Mehmetçik okullari da yer alacak.