BBP Genel Baskani Mustafa Destici Istanbul'da konustu:Adem Koç- "(Kerkük) Kadim bir Türk sehridir. Orada Türk varligini yok etmeye ya da gücünü kirmaya, etkisizlestirmeye ya da Türkleri baski altina almaya, geçmiste yasandigi gibi birtakim katliamlara kadar gidecek süreçleri yasatmaya çalisanlara asla müsaademiz yoktur" - (Barzani güçleri) Kerkük'ü ele geçirme planindan ve Kerkük'ü tamamen kendi etnik kökeniyle doldurma planindan vazgeçmesini biz kendisine tavsiye ediyoruz. Yoksa bunun sonuçlari

BBP Genel Baskani Mustafa Destici Istanbul'da konustu:Adem Koç- "(Kerkük) Kadim bir Türk sehridir. Orada Türk varligini yok etmeye ya da gücünü kirmaya, etkisizlestirmeye ya da Türkleri baski altina almaya, geçmiste yasandigi gibi birtakim katliamlara kadar gidecek süreçleri yasatmaya çalisanlara asla müsaademiz yoktur"
- (Barzani güçleri) Kerkük'ü ele geçirme planindan ve Kerkük'ü tamamen kendi etnik kökeniyle doldurma planindan vazgeçmesini biz kendisine tavsiye ediyoruz. Yoksa bunun sonuçlari

ISTANBUL (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Kerkük'ün kadim bir Türk sehri oldugunu belirterek, "Orada Türk varligini yok etmeye ya da gücünü kirmaya, etkisizlestirmeye ya da Türkleri baski altina almaya, geçmiste yasandigi gibi birtakim katliamlara kadar gidecek süreçleri yasatmaya çalisanlara asla müsaademiz yoktur." dedi.

BBP Genel Baskan Yardimcisi Osman Tüfekçi'nin kizi Emine Ülkü Tüfekçi ile Yusuf Dogruyol'un Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde yapilan nikah törenine katilan Destici, çikista basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Kerkük'ün kadim bir Türk sehri oldugunu söyledi.

Kerkük'ün, Irak Türklerinin yogun bulundugu bir sehir olduguna dikkati çeken Destici, sehirde demokratik ve anayasal haklar çerçevesinde baris içerisinde bir yasam sürdürülme mücadelesinin verildigini dile getirdi.

Türkiye ve BBP olarak Irak ile Kerkük'te Müslüman olan unsurlarin birlik ve kardeslik içerisinde yasamalarini arzu ettiklerini vurgulayan Destici, söyle konustu:

"Orasi kadim bir Türk sehridir. Orada Türk varligini yok etmeye ya da gücünü kirmaya, etkisizlestirmeye ya da Türkleri baski altina almaya, geçmiste yasandigi gibi birtakim katliamlara kadar gidecek süreçleri yasatmaya çalisanlara asla müsaademiz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de yoktur, bizim de yoktur ve bunu asla kabul edemeyiz. Bizim temennimiz elbette ki Barzani güçlerinin Irak merkezi hükümetinin aldigi karara ve Kerkük'teki diger gruplarin sesine kulak vermesi ve kuvvetleriyle birlikte Erbil'e dönmesi. Kerkük'ü ele geçirme planindan ve Kerkük'ü tamamen kendi etnik kökeniyle doldurma planindan vazgeçmesini biz kendisine tavsiye ediyoruz. Yoksa bunun sonuçlari olur."

BBP Genel Baskani Destici, olaylarin yasandigi sürecin, Kerkük'teki yerel ve il genel meclisi seçimleri döneminde denk geldigini dile getirdi.

Kenti yönetecek belediye baskani, vali ve diger yöneticilerin seçilecegini aktaran Destici, "Bu seçim öncesi iste Barzani güçleri Kerkük'e girerek burada kendi lehlerine bir çogunluk olusturma ve seçimi kazanma hesabi yapiyorlar. Aslinda bunun altinda yatan en önemli sebeplerden bir tanesi bu. Biz bunu biliyoruz." ifadelerini kullandi.

Destici, basta Irak Türkmen Cephesi (ITC) Baskani Hasan Turan olmak üzere oradaki milletvekilleri ve diger yetkililerden bilgi aldiklarini, Türkiye'nin bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da Kerkük, Musul ve Türkmeneli bölgesinde bu duruma asla müsaade etmeyecegini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 1959'da, 1979 ve 1980'de yasanan Türkmen katliamlarinin bir kere daha yasanmasina asla müsaade etmeyeceginin altini çizen Destici, Türkiye'nin artik eski Türkiye olmadigini vurguladi.

- "Kerkük bize, uçaklarimiza, diger güçlerimize yarim saatlik, 15 dakikalik hatta, mesafededir."

Destici, Türkiye'nin "Bizim sinirlarimizin disindaki gelismeler bizi ilgilendirmez." diyen çarpik ve aciz bir yönetim anlayisina sahip olmadigina dikkati çekerek, su ifadeleri kullandi:

"Bugün güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardir, Cumhurbaskaniyla, hükümetiyle, Cumhur Ittifaki ile. Eger Kerkük'te Türklere karsi bir saldiri girisimi olursa, katliam girisimi olursa ya da onlari yok sayacak, haklarini ellerinden alacak birtakim oldu bittiler uygulamaya konulmaya çalisilirsa Türkiye asla buna sessiz kalamaz, kalmamalidir, kalmayacaktir. Zaten Disisleri Bakanimizin açiklamalarinda da bu çok açik ve net sekilde gözükmüstür. Dolayisiyla hiç kimse endise etmesin. Kerkük bize, uçaklarimiza, diger güçlerimize yarim saatlik, 15 dakikalik hatta, mesafededir."

Karadeniz bölgesinde yasanan sel felaketi nedeniyle bölgede yasayanlara geçmis olsun temennisinde bulunan Destici, burada mücadele veren tüm görevliler ile gönüllülere tesekkür etti.

- "Onlarcasi bu cesur mücadelenin sonunda ailelerine kavustu"

BBP Genel Baskani Destici, 3 Eylül'e dikkati çekerek, "3 Eylül 2019'dan beri Diyarbakir anneleri, çocuklarini, HDP yani simdiki Yesil Sol Parti araciligiyla PKK tarafindan kandirilarak ya da farkli sebeplerle kaçirilan çocuklarini PKK'dan geri istiyorlar. Tam 4 yildir bikmadan usanmadan kararli bir sekilde cesurca basta Diyarbakir HDP il binasi olmak üzere, HDP il binalari önünde evlat nöbeti tutmaya devam ediyorlar. Onlarcasi bu cesur mücadelenin sonunda ailelerine kavustu, anneler de yavrularina kavustu." dedi.

PKK tarafindan kaçirilan tüm çocuklarin anne ve babalarina kavusmasini temenni eden Destici, sunlari söyledi:

"Diger taraftan PKK'nin siyasi uzantisi HDP ya da bugünkü ismiyle Yesil Sol Parti, PKK'ya terörist kazandirmak için her türlü mücadelesini yerine getiriyor. Biz daha önce de söyledik, terörle iliskisi olan bir siyasi parti olamaz. Dünyanin hiçbir yerinde, demokratik ülkelerin hiçbirisinde buna müsaade etmezler. Amerika, Ingiltere, Fransa, Isviçre, Rusya'da, dünyanin hiçbir yerinde bunu göremezsiniz. Ama ne hikmetse söz konusu Türkiye oldugu zaman bunun bir terör örgütü oldugunu ve bu partinin de yani HDP'nin de terör örgütünün bir parçasi oldugunu ne Amerika'si ne Ingiltere'si ne Almanya'si kabul etmiyor. Ya da bildikleri halde buna karsi net bir tavir ortaya koymuyorlar. Benim teklifim ve beklentim yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi açilir açilmaz bunlarla ilgili de bir sürecin baslatilmasi, terörle arasina mesafe koymayan kim olursa olsun, milletvekili, siyasi parti, sivil toplum örgütü, basin kurulusu, sermaye, is adami, her kimse bunlarla ilgili hukuki islem savciliklar tarafindan baslatilmali ve bunlara müsaade edilmemelidir."