BBP Genel Baskani Destici'den 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami mesajiIsa Toprak

BBP Genel Baskani Destici'den 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami mesajiIsa Toprak

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Destici, mesajinda, Kurtulus Savasi'nin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk tarihi için, milletin var olma mücadelesinde verdigi en önemli sinavlardan biri kabul edildigini belirterek, bu savasin güçlü, modern, bagimsiz Türk devletinin, fedakarliklar ve kahramanliklarla dolu kurulus hikayesinin baslangiç noktasi oldugu degerlendirmesinde bulundu.

"Bu özelliklerinin ve öneminin yani sira milletimiz, bizimle yasayan, dili, etnik kökeni, inanci ne olursa olsun, o mücadelede bizimle birlikte olanlari, daima, kendinden, kendinin bir parçasi, hatta bizzat kendisi saymistir" ifadelerini kullanan Destici, 19 Mayis'in Atatürk'ün "dogum günüm" dedigi tarih olduguna dikkati çekti.

Destici, mesajinda sunlari kaydetti:

"Kurtulus Savasimizin basladigi gün olan 19 Mayis 1919'un 104. yilinda, Kurtulus Savasimizin muzaffer komutani, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk baskani ve ilk Cumhurbaskanimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaslarini, sehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle, minnetle ve saygiyla aniyor, milletimizin ve Türk gençliginin, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami'ni kutluyorum."