Ardahan'da ariciliktaki nektarin artirilmasi için üreticilere 1500 fidan dagitildiGünay Nuh

Ardahan'da ariciliktaki nektarin artirilmasi için üreticilere 1500 fidan dagitildiGünay Nuh

ARDAHAN (AA) - Soguga dayanikliligi açisindan Türkiye'de tek, dünyada ise en önemli dört irktan biri olan Kafkas arisinin yasadigi Ardahan'da, nektar oraninin artirilmasi amaciyla üreticilere 1500 fidan dagitimi yapildi.

Çildir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünün düzenledigi programda, bölgedeki nektar oranlarini artirmak, bitkisel çesitliligi korumak amaciyla aricilara akçaagaç, hus, leylak ve akasyadan olusan 1500 fidanin dagitimi yapildi.

Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Merve Yilmaz, törende, ilk kez böyle bir etkinlik yapildigini çünkü kentteki flora çesitliliginin artmasini önemsediklerini söyledi.

Yaklasik 40 ariciya dagitilan 1500 fidanin, ariciliga önemli katki sunacagina inandigini vurgulayan Yilmaz, "Kurum olarak tarim ve hayvanciligin gelismesi için çalisiyoruz. Ilimiz Ardahan'in bu alanlarda hak ettigi yerde olmasi için çabaliyoruz. Bu nedenle bugün de ariciligin gelismesi ve yayginlasmasi için fidan dagitimi yaptik. Bu çalismamiz insallah ariciliga katki sunacak." dedi.

Aricilik teknikeri Ümran Avci da bölgenin Kafkas ari irki merkezi olmasi dolayisiyla çalismanin önemli oldugunu belirtti.