Ankara'da terör örgütleri PKK/KCK ve DEAS'a yönelik sorusturmalarda 24 gözalti karariMuhammed Nuri Erdogan

Ankara'da terör örgütleri PKK/KCK ve DEAS'a yönelik sorusturmalarda 24 gözalti karariMuhammed Nuri Erdogan

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca, terör örgütü PKK/KCK ve DEAS'a yönelik sorusturmalar kapsaminda 24 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Bassavciliktan yapilan açiklamaya göre, Terör Suçlari Sorusturma Bürosu tarafindan yürütülen PKK/KCK sorusturmasinda, 19 zanlinin örgüt tarafindan verilen çagri ve talimatlara uyarak çesitli tarihlerde Ankara sinirlari içinde yapilan örgütsel etkinliklere katildigi belirlendi. Süphelilerin terör örgütünün siddet içeren yöntemlerini övücü ve bu yöntemleri mesru gösterecek sekilde propaganda yaptiklari tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan ayrica, terör örgütü DEAS'a yönelik sorusturma kapsaminda yabanci uyruklu 5 süphelinin örgüt içinde yer alarak örgütsel faaliyetlerde bulunduguna dair deliller elde edildi.

Bassavciligin iki sorusturmada haklarinda gözalti karari verdigi 24 süphelinin yakalanmasi için es zamanli olarak 5 ilde Ankara merkezli operasyonlar baslatildi.

Süphelilerin yakalanmasina ve Ankara Cumhuriyet Bassavciligina sevklerine yönelik islemlere Ankara Emniyet Müdürlügü ile Jandarma TEM sube müdürlükleri ekiplerince devam ediliyor.