Andres Iniesta, Vissel Kobe'den ayriliyorAhmet Furkan Mercan- Iniesta:- "Teknik direktörün önceliklerinin degistigini hissediyorum"

Andres Iniesta, Vissel Kobe'den ayriliyorAhmet Furkan Mercan- Iniesta:- "Teknik direktörün önceliklerinin degistigini hissediyorum"

TOKYO (AA) - Japonya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Vissel Kobe'de oynayan 39 yasindaki Ispanyol futbolcu Andres Iniesta, sezon içinde takimdan ayrilacagini bildirdi.

Yildiz futbolcu, Kobe kentinde düzenledigi basin toplantisinda, takimi Vissel Kobe formasiyla 1 Temmuz'da, Consadole Sapporo'ya karsi son maçina çikacagini açikladi.

Iniesta, "Teknik direktörün önceliklerinin degistigini hissediyorum. Bu realite ve oynama tutkum dogrultusunda, takimdan ayrilmanin en iyi tercih olacagina karar verdim." dedi.

Büyük bir gurur ve nese ile Vissel Kobe formasini giydigini aktaran Ispanyol futbolcu, gözyaslari içinde "Vedalasmak, profesyonel hayatimin en zor kararlarindan biri" ifadesini kullandi.

Barcelona formasiyla 9 lig ve 4 Sampiyonlar Ligi sampiyonlugu yasamasinin ardindan Iniesta, 2018 yilinda Vissel Kobe ile anlasmis ve 2021'de 2 yillik sözlesme yenilemisti.

Vissel Kobe, Iniesta döneminde, tarihinde ilk kez geçen yil Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Sampiyonlar Ligi'nde mücadele etmis ve 2019 Japonya Imparatorluk Kupasi ile 2020 Japonya Süper Kupa'yi kazanmisti.

39 yasindaki yildiz futbolcu, kariyerinde Ispanya ile 4 Dünya Kupasina katilmis ve FIFA 2010 Güney Afrika'da kupayi kaldirmisti.