Afyonkarahisar'da 3 ayri motokros sampiyonasi düzenlenecekFatih Gazioglu

Afyonkarahisar'da 3 ayri motokros sampiyonasi düzenlenecekFatih Gazioglu

ANKARA (AA) - Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi, Balkan Motosiklet Birligi (BMU) Motokros Sampiyonasi ve Türkiye Motokros Sampiyonasi, 20-21 Mayis'ta Afyonkarahisar'da düzenlenecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonunun açiklamasina göre, dünyanin en önemli pistlerinden birine sahip Afyonkarahisar, hafta sonu Avrupa, Balkanlar ve Türkiye'den genç motokrosçulara ev sahipligi yapacak.

Afyonkarahisar Belediyesinin destekleriyle gerçeklestirilecek organizasyonlara Bulgaristan, Romanya, Sirbistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, Macaristan, Hirvatistan ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nden sporcularin katilmasi bekleniyor.

- Üç farkli sampiyona bir arada yapilacak

Anadolu Motor Sporlari Kulübü organizatörlügünde düzenlenecek organizasyonlarda, Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi'nin üçüncü ayak yarisi, BMU Motokros Sampiyonasi'nin ikinci ayak yarisi ve Türkiye Motokros Sampiyonasi'nin ilk yarisinda sporcular, kürsüye çikmak için mücadele edecek.

Sampiyonalarda MX, MX1, MX2, MX2 junior, MX125, MX senior, veteran, kadinlar, 50cc, 65cc ve 85 cc kategorilerinde yarislar düzenlenecek.

Organizasyonlar, 20 Mayis Cumartesi günü antrenman ve siralamalarla baslayacak. Ayni gün MX, MX senior, veteran ve minik sporcularin yer aldigi 50 cc siniflarinin ilk etap yarislari yapilacak.

Sporcular, 21 Mayis Pazar günü ise iki etap halinde son yarislarina çikacak.