Adiyaman'da düzenlenen etkinlikte çocuklar hem eglendi hem ögrendiRecep Bilek

Adiyaman'da düzenlenen etkinlikte çocuklar hem eglendi hem ögrendiRecep Bilek

ADIYAMAN (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk Bahçesi ve Bilim Senligi Projesi kapsaminda düzenlenen etkinlige katilan çocuklar, açilan stantlarda ve oyun alanlarinda hem yeni seyler ögrendi hem de eglendi.

TBMM, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi ve Milli Egitim Bakanligi is birligiyle, Mansur Yardimci Stadi Konteyner Kenti'nde etkinlik organize edildi.

Etkinlige katilan depremzede çocuklar, oyunlar ve diger aktiviteler sayesinde keyifli vakit geçirdiler.

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörü ve Saglik Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelisimi Bölüm Baskani Prof. Dr. Figen Gürsoy, AA muhabirine, TBMM ile ortak etkinlik planladiklarini söyledi.

Etkinligi ilk olarak Adiyaman'da gerçeklestirdiklerini belirten Gürsoy, programlarin sabah erken saatlerde basladigini anlatti.

Gürsoy, Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlügü bünyesinde bulunan 15 programi, Adiyamanli çocuklar ve aileleri ile bulusturduklarini ifade ederek, "Meclis'imizin himayesinde, Meclis'imizin de etkinlikleriyle bulustular. Çok eglendiler, çok keyif aldilar. Anne, babalar bizlere tesekkür ettiler. 'Iyi ki geldiniz hocam, tekrar gelin' diye geri dönüsler aldik, bizi çok mutlu etti." dedi.

Etkinliklerin devam ettigini aktaran Gürsoy, yarin Kahramanmaras'ta, sonraki gün ise Hatay'da çocuklarla bulusacaklarini dile getirdi.

Gürsoy, çocuklara yarar saglayan bir etkinlik düzenlediklerinin altini çizerek, sunlari kaydetti:

"TBMM Baskanimiz Sayin Mustafa Sentop ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a verdikleri desteklerden dolayi tesekkür ediyorum. Biz sadece eglenmelerini degil, ayni zamanda eglenerek ögrenmelerini hedefliyoruz. Çünkü Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlügü'nün temel hedefi bu. Çocuklara yaparak, yasayarak, eglenerek bilimi anlatmak, bilimi ögretmek. Meclis'imizin de bir takim etkinlikleri var. Sanal Meclis turu var. Ayni zamanda hem Ankara Üniversitesi hem Meclis, çocuklarimiza yiyecek dagitti."

Etkinlige katilan 9 yasindaki Irem Eskici, çok eglendigini, kaydirakta kaydigini ve zipladigini anlatti.

Ilkokul 3. sinif ögrencisi Fahriye Zümra Yaldiz ise eglence çadirina gittigini belirterek, "Gösteri izledik, eglenceler yaptik. Duvara da tirmanacagim." diye konustu.