Adana'da üvey babasini öldürdügü iddia edilen sanik ve annesinin yargilandigi davaAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da üvey babasini öldürdügü iddia edilen sanik ve annesinin yargilandigi davaAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'nin merkez Seyhan ilçesinde, üvey babasini öldürdügü iddia edilen 14 yasindaki çocuk ve olayi polise bildirmedigi ileri sürülen annesinin "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle yargilanmasina devam edildi.

Adana 12. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu saniklar O.H. ve annesi E.C. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Durusmada, taraf avukatlari hazir bulundu.

Hakkindaki iddialar hatirlatilarak savunmasi alinan sanik O.H. bir önceki durusmadaki beyanlarini tekrar ettigini belirterek, "Ben Adana'ya geldigim günden bu yana annem ile maktul Yücel C. kavgaliydi. Olay aninda annem E.C. bana biçak getirmisti. Bana 'öldür sunu' seklinde söz söyledi. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanik E.C. ise oglu O.H'nin beyanlarinin gerçegi yansitmadigini öne sürerek, "Ben kesinlikle oglumun iddia ettigi sözleri söylemedim. Bu yönde azmettirmedim. Uyusturucu kullanmadim. O.H'nin iddialarini kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." ifadesini kullandi.

Görüsü sorulan cumhuriyet savcisi ise dosya kapsamindaki mevcut delil durumu, saniklarin üzerlerine atili suçun vasif ve mahiyeti, bu asamada adli kontrol tedbirinin yetersiz kalmasi ve tutuklama tedbirinin ölçülü olusu da dikkate alinarak tutuklu saniklarin mevcut hallerinin devamina karar verilmesi ve eksik hususlarin giderilmesi yönünde mütalaasini bildirdi.

Mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk halinin devamina, taniklarin gelecek celse dinlenilmesine ve eksik hususlarin giderilmesine karar verip durusmayi erteledi.

- Olayin geçmisi

Seyhan ilçesi Yesilyurt Mahallesi'nde, Yücel C'nin geçen yil 16 Mayis'ta öldürülmesiyle ilgili 14 yasindaki üvey oglu O.H. ve annesi E.C. tutuklanmisti. Saniklar hakkinda "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle dava açilmisti.

Iddianamede, O.H'nin kavga sirasinda elindeki tahta parçasi ve çekmeceyle Yücel C'yi kafasina vurarak öldürdügü, bu sirada yanindaki annesi E.C'nin tüm olayi görmesine ragmen "kavgaya engel olmadigi, olayin ardindan çok uzun süre polis ve saglik görevlilerine ihbarda bulunmadigi, suçun gerçeklestigi sirada oglunun eylemini kolaylastirdigi ve Yücel C'nin ölümünün ardindan saniklarin ne yapacaklarina iliskin birlikte karar verdigi" belirtilmisti.