AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Izmir'de konustu:Meriç Ürer- "20 yilda yaptigimiz onlarca, yüzlerce is var ama en önemlisi terörün bu ülkenin gündeminden düsürülmesidir"- "(Siginmacilar) Gittikleri zaman orada yasam korkusu olmamasi lazim. Bunlar gidecek, burada kalacak degiller"

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Izmir'de konustu:Meriç Ürer- "20 yilda yaptigimiz onlarca, yüzlerce is var ama en önemlisi terörün bu ülkenin gündeminden düsürülmesidir"- "(Siginmacilar) Gittikleri zaman orada yasam korkusu olmamasi lazim. Bunlar gidecek, burada kalacak degiller"

IZMIR (AA) - AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, partisinin son 20 yilda birçok hizmete imza attigini ancak en önemlisinin terörün ülke gündeminden düsürülmesi oldugunu söyledi.

Binali Yildirim, kentteki bir otelde Dogu ve Güneydogulu kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluslari temsilcileriyle bir araya geldi.

Yildirim, burada yaptigi konusmada, geçmiste Türkiye'nin dogusunda vatandaslarin yeterince hizmet alamadigini ve "Devlet, Dogu'yu unuttu" seklinde bir duyguya kapildigini kaydetti.

Birçok hizmetin yapildigini, baris ve kardeslik ortaminin saglandigini aktaran Yildirim, "20 yilda yaptigimiz onlarca, yüzlerce is var ama en önemlisi terörün bu ülkenin gündeminden düsürülmesidir. Hendek olaylarindan sonra terör, Türkiye'de kimsenin gündeminde degil. Bu çok kiymetli bir sey. Terör topraklarimizda faaliyet yapamiyor. Bunun kalici olarak devam etmesi lazim." dedi.

Türkiye'nin terörle mücadelesinde attigi adimlara isaret eden Yildirim, sözlerini söyle sürdürdü:

"Türkiye'deki terörün amaci ne Kürtlerin ne Türklerin derdidir. PKK'nin 'Kürtler' diye bir sorunu yok. Kürtlerin de Türklerin de PKK diye bir sorunu var. Yillardir kaynaklarimizi tüketti, insanlarimizi yok etti, askerlerimizi sehit etti. Bizi birbirimizden soguttu. Bize düsen sey, Kürt, Türk, Laz ve Çerkez fark etmez, bin yil önce bu topraklarda akit yaptik, dedik ki 'Birbirimizin mesrebini, mezhebini etnik kimligini sormayacagiz.' Yasadigimiz topraklar bizim ortak mülkümüzdür. Mülkün sahibi de Cenabi Allah'tir. Bizi birbirimize baglayan degerlerimiz çok belli. Ayni yaratanin kullariyiz. Peygamberimiz bir, mukaddes kitabimiz bir, biz biriz beraberiz ve kardesiz."

- "Yüzde 32'yi 40 yapabiliriz"

Cumhurbaskani Seçimi'nin 14 Mayis'ta bitmesini arzu ettiklerini ancak bu konuda milletin kararina da saygi duyduklarini vurgulayan Yildirim, sunlari kaydetti:

"Izmir olarak 14 Mayis'in telafisini yapabiliriz. Burada yüzde 32'yi 40 yapabiliriz. Çok istemiyorum, yine Kiliçdaroglu'na epey kaliyor. Gerçi bir ise yaramiyor verilen oylar. Çok da agresif davranmak istemiyorum. Verdigimiz oy, kiymet ifade etmesi lazim. Cumhurbaskani açik ara önde tamamladi. Kiliçdaroglu ile arasinda 2,5 milyondan fazla fark var. Izmir'in 3 milyonun üzerinde seçmeni var. 3 milyonun üzerinde seçmeni taksim ettigimizde su anda Cumhurbaskani'miza 14'ünde, 964 bin oy verildi. Toplamin 3'te 1'i kadar. Izmir bu açigi rahatlikla kapatabilir. Türkiye'nin hiçbir yerine gerek kalmadan kapatabilirsiniz. Türkiye'nin özeti Izmir'de. Güneydogu, Dogu, Konya, Balkan evladi var. Izmirli hemsehrilerim olarak bir güzellik yapalim, eksigi biz kapatalim, diyelim ki Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i biz seçtik Izmir'den."

Seçimlerin kaybedeni olmayacagini kaydeden Yildirim, "Tek üzülecek olan FETÖ, PKK ve onlarin arkasinda agababalari, ipleri elinde bulunduranlar. Bu seçimden herkes kazançli çikacak. Biz de tüm bu terör örgütleriyle mücadeleye devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

- "Göçmenler gidecekler, onlarin plani yapildi"

Siginmacilar konusuna da deginen Yildirim, söyle konustu:

"Göçmenler - keyfi bir sey degil - gidecekler, onlarin plani yapildi. Gittikleri zaman orada yasam korkusu olmamasi lazim. Bunlar gidecek, burada kalacak degiller. Tabii ki biz kendi vatandasimizin hak ettigi imkanlari, onlara verecek degiliz. Bu abartiliyor, istismar ediliyor. Her seye ragmen bu süreç basladi. 1 milyon mülteci gidecek noktaya geldi. Idlib'in kuzeyinde evler, okullar yapildi, adeta sehir kuruldu. Onlar buraya yerlestiriliyor."

Enflasyon sorununu da çözeceklerini söyleyen Yildirim, "Amaç, enflasyonu birakalim kendi haline ücretleri arttiralim degil, bu sürdürülebilir bir yol degil. Amaç, enflasyonu kontrol altina alip, bu sekilde taslarin yerine oturmasini saglamamiz gerekiyor. Enflasyon ülkede olabilecek en kötü seydir. Haksiz servet transferidir. Bununla da mücadelemiz kararlilikla devam edecektir. Insallah 28 Mayis'tan sonra olusan güçlü irade ile Türkiye Yüzyili'na, Cumhuriyetimizin 100. yilina gayet iyi bir çikis yapacagiz." dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Izmir milletvekili seçilen AK Parti Gençlik Kollari Baskani Eyyüp Kadir Inan da 14 Mayis'ta Cumhur Ittifaki'nin büyük bir basari elde ettigini, Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci tur oylamasinin yapilacagi 28 Mayis'ta da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i yeniden seçerek bu basariyi taçlandiracaklarini kaydetti.