7. Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Programi basvurulari devam ediyorGökhan Yildiz- Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Programi’nin 7.'si için basvurular devam ediyor

7. Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Programi basvurulari devam ediyorGökhan Yildiz- Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Programi’nin 7.'si için basvurular devam ediyor

ISTANBUL (AA) - Kale Grubu kurucusu merhum Ibrahim Bodur’un degerlerini yasatmak ve sosyal girisimcilik ekosistemini desteklemek amaciyla 2017 yilinda hayata geçirilen Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Programi’nin 7.'si için basvurular devam ediyor.

Kale Grubu'ndan yapilan açiklamaya göre, dünyaya ve çevreye karsi kendini sorumlu hisseden sosyal girisimcilerin yer aldigi ve sosyal faydanin ön planda oldugu Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Programi ayni zamanda sosyal girisimcilik ekosistemini de çogaltmayi hedefliyor.

Tam alti yildir 1.300’den fazla sosyal girisimciyi bir araya getiren ve kolektif bir bilinç olusturan Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Programi basvurulari, 30 Ocak Pazartesi günü basladi. Erken Asama, Ileri Asama, Is Birligi Kategorisi ve Gençlik Kategorisi olmak üzere tüm basvurulari kapsamina alan programa, 10 Nisan tarihine kadar basvuru kabul edilecek. Basvurular, https://ibrahimbodurodulleri.com/ internet sitesi üzerinden alinacak.

Ayrica bu yilki Gençlik Kategorisi’ndeki güncellemeyle 18-25 yas arasinda yer alan, henüz sirket kurmamis ve satis yapmamis, fon veya ödüllerden bir gelir elde etmemis, fikir asamasindaki genç sosyal girisimci adaylari da basvuru yapabilecek. Bu kategoride ödül kazanan sosyal girisimler ayni zamanda Social Impact Award Türkiye 23 programina da geçis hakki kazanacak.

Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili derinden etkileyen deprem felaketi kapsaminda hazirlanan Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Topluluk Destek Programi, bölgedeki sorunlara sürdürülebilir çözümler üreten sosyal girisimcileri desteklemek amaciyla gelistirildi.

Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Programi ekosistemine bugüne kadar dahil sosyal girisimlerin basvuru yapabilecegi program, projelerin uygulama yeri dogrudan deprem bölgesi olabilecegi gibi proje faaliyetlerinin bir kismi veya tamaminin masa basi olarak planlanmasini da kapsiyor. Program kapsaminda toplam 2 milyon TL hibe dagitilmasi hedefleniyor.

Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Programi kategorileri su sekilde:

Erken Asama: Belli bir bölgede pilot uygulamasi bulunan, olusturdugu sosyal etkinin yayginlasma potansiyeli bulunan ve en fazla 2 senedir aktif olan sosyal girisimcilerin basvurulari kabul ediliyor. Ödül miktari 150 bin TL.

Ileri Asama: Faaliyet gösterdigi alanda sosyal/çevresel sorunun çözümü için genis çapli bir deger önerisi sunan, 2022 yilinin basindan itibaren 250 bin TL ve üzeri gelir elde etmis veya minimum 2 senedir resmi olarak faaliyet gösteren sosyal girisimlerin basvurulari kabul ediliyor. Ödül miktari 150 bin TL.

Is Birligi Kategorisi: Sosyal girisimcinin sosyal faydayi/etkiyi çogaltmak amaciyla kamu/özel sektör veya STK’lar ile bir araya geldigi is birligi projelerine iliskin basvurular kabul ediliyor. Ödül miktari 150 bin TL.

Gençlik Kategorisi: Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarina yönelik çözümler olusturmak üzere harekete geçmis, tüm kuruculari 18-25 yas arasinda yer alan, henüz sirket kurmamis ve satis yapmamis, fon veya ödüllerden bir gelir elde etmemis, fikir asamasindaki genç sosyal girisimci adaylarinin basvurulari kabul ediliyor. Ödül miktari 30 bin TL.