50 günlük bebegiyle TEKNOFEST heyecanina ortak olduMustafa Güngör- Anne Özge Aktas: - "4 çocugumla birlikte geldim ve her sey çok güzeldi. Hürkus'u gördük. Benim favorim Kizilelma. Kizielma'yi görme firsati bulduk. F16'lari da gördük"

50 günlük bebegiyle TEKNOFEST heyecanina ortak olduMustafa Güngör- Anne Özge Aktas:
- "4 çocugumla birlikte geldim ve her sey çok güzeldi. Hürkus'u gördük. Benim favorim Kizilelma. Kizielma'yi görme firsati bulduk. F16'lari da gördük"

IZMIR (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Izmir'de bu yil ilk kez düzenlenen TEKNOFEST'e 50 günlük bebegi ve 3 çocuguyla gelen Özge Aktas, insansiz hava araçlari ve uçaklarla fotograflar çektirip festival heyecanini yasadi.

Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir'in ikinci gününde de sabah saatlerinden itibaren hareketlilik yasandi.

Ögrenciler ve vatandaslar, festival alanini gezip bol bol fotograf çektirdi.

Festival alanina 50 günlük bebeginin yani sira 3, 5 ve 8 yasindaki çocuklariyla gelen Özge Aktas da alanda sergilenen uçak ve insansiz hava araçlariyla fotograf çektirdi.

Anne Aktas, AA muhabirine, çok heyecanli ve gururlu oldugunu söyledi.

50 günlük bebegi Ahsen'i de alip TEKNOFEST'e geldigini anlatan Aktas, "Diger çocuklarimi da getirdim. 4 çocugumla birlikte geldim ve her sey çok güzeldi. Hürkus'u gördük. Benim favorim Kizilelma. Kizielma'yi görme firsati bulduk. F16'lari da gördük. Her sey çok güzeldi ve etkilendik." dedi.

Dede Mustafa Baris da torunlarini gezdirmek için geldigini dile getirerek, "Türkiye'nin milli gururunu burada görsünler, seyretsinler istedim. Büyüyünce torunlarim da daha çok haz alsinlar istedim. 50 günlük torunum var. Ona ragmen geldik. Kizilelma ve insansiz hava araçlarini inceledik. Gururlaniyoruz." diye konustu.

- "Uçaklar çok güzel, iyi ki gelmisim"

Ziyaretçilerden Mehmet Ulucan ise torunu için TEKNOFEST'e geldigini, uçaklari ve hava araçlarini görünce tüylerinin diken diken oldugunu belirterek, "Türklügümle gurur duydum. Bayraktar'in insansiz araçlari ve uçagini, Gökbey'i, Kizilelma'yi gezdim, baktik. Çok duygulandik." dedi.

TEKNOFEST için Balikesir'den gelen ortaokul ögrencilerinden Zeynep Hacer Güllü, "Ben uçaklari izlemeyi çok seviyorum. Onlari izlemek çok hosuma gidiyor. Muhtesemler. Hürkus'u gördüm. Çok mutlu oldum." ifadelerini kullandi.

Manisali Kader Doganli da uçaklari görünce çok mutlu oldugunu ifade ederek, "Çok kalabalik ama birçok sey gördüm ve aldim. Uçaklar çok güzel, iyi ki gelmisim. Her sey çok güzeldi. Insansiz hava araçlarini görmek istiyordum, gördüm." diye konustu.